Knækbrød med kerner

Knækbrød med kerner er lækkert sprødt og kan også kaldes en kiks. Knækbrødet er lækkert som en snack til humus eller pesto. Det er også godt til ost.

Knækbrød med kerner

Knækbrød med kerner er bagt af surdej, som bliver til overs, når jeg bager brød eller boller med surdej. Jeg ærgrer mig som de fleste over at skulle kassere så meget surdej, som det bliver til, når man bager næsten dagligt.

Knækbrødet er hurtigt at bage og bliver ikke liggende længe i kagebeholderen. Knækbrødet er en sund snack, så jeg giver med god samvittighed mine børnebørn knækbrøddet som mellemmåltid i stedet for kiks og kager.

Jeg er blevet inspireret af flere opslag på Instagram til at anvende surdejen til knækbrød og kiks. Det er blevet til denne opskrift.

Surdejen jeg har anvendt har kun ligget et par dage i køleskabet, da jeg ikke ønsker knækbrødet for surt.

Ingredienser:

Der bliver dej til to bageplader knækbrød.

  • 2 dl surdej.
  • 1 dl havregryn.
  • 1 dl solsikkefrø.
  • 1 dl græskarkerner.
  • 1 dl speltflager. (kan udelades).
  • 1 dl hørfrø.
  • 1 dl sesamfrø.
  • 1 dl rugmel.
  • 1 tsk salt.
  • ¼ dl olivenolie.
  • 1 dl vand.

Tilberedningstid: 1 time.

Bagetid: 20 – 25 minutter ved 175 grader varmluft.

Knækbrød med kerner

Tilberedning:
Knækbrød med kerner

1 Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2 Bland ingredienserne sammen til en jævn dej. Dejen er klistret.

3 Del dejen i to og rul dejen ud mellem to lag bagepapir, som passer til en bageplade.

4 Anbring bagepapiret med dejen på en bageplade og skær dejen ud til passende firkanter.

5 Sæt bagepladen i ovnen og bag knækbrødet i 20 minutter til det er gyldent og sprødt.

6 imens den ene plader bager rulles den resterende dej ud.

7 Tag pladen ud af ovnen og træk bagepapiret af knækbrødet med samme. Lad knækbrødet køle af på en bagerist.

8 Hvis knækbrødet ikke er helt sprødt efter at det er afkølet, sættes det i ovnen igen på en bageplade uden bagepapir i 5 minutter.

9 Når knækbrødene er afkølet, lægges de i en kagedåse. De holder sig sprøde og lækre i et par uger, hvis ikke de er spist.

Streg

Se også min opskrift på Rugknækbrød med surdej.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: