Blomkålssuppe med pastinak

Blomkålssuppe med pastinak og toppet med friskhakket mynte er en lækker sommersuppe. Jeg serverede nybagt focaccia til denne suppe.

Blomkålssuppe med pastinak

Blomkålssuppe er efter min mand Karstens mening kedelig mad, og det kan være lidt svært at acceptere, når jeg nu elsker en god blomkålssuppe. Jeg tør næsten ikke nævne forslaget til aftensmad. Men jeg gør det alligevel.

Når det kan være så kedeligt, inspirerer det mig til at gøre noget ekstra ud af en suppe. Jeg har stegt grøntsagerne i smør og kommet en god sjat sherry i suppen inden servering.

Karsten må også erkende at denne blomkålssuppe er lækker. Når jeg så serverer et lækkert nybagt focaccia til suppen er han heldigvis solgt.

Jeg kan også anbefale den anden udgave af blomkålssuppe, som jeg har beskrevet her på bloggen Blomkålssuppe med squash.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Blomkålssuppe:
  • 1 blomkålshoved.
  • 1 pastinak.
  • 1 skalotteløg.
  • 1 fed hvidløg.
  • 20 g smør til stegning.
  • 1 terning grøntsagsbouillon.
  • ca. 1 ltr vand.
  • Salt og friskkværnet peber.
  • ½ dl sherry.
  • 1 dl fløde.
Topping:
  • 4 spsk friskhakket mynte.

Tilberedningstid: 1 time.

Blomkålssuppe med pastinak

Tilberedning:
Blomkålssuppe med pastinak

1 Gør grøntsagerne i stand. Del blomkålshovedet i mindre buketter og skyl dem godt. Skræl pastinakken og skær den i skiver. Rens skalotteløg og hvidløg og hak dem groft sammen.

2 Smelt smørret i en gryde. Lad det bruse af.

3 Svits det hakkede skalotteløg og hvidløgsfed i nogle minutter uden at de tager farve.

4 Kom pastinak og blomkålsbuketterne i gryden og steg dem med nogle minutter.

5 Hæld vand i gryden til grøntsagerne er næsten dækket. Kom bouillonterningen ved og kog grønsagerne i 30 minutter. Grøntsagerne skal være helt møre.

6 Blend din blomkålssuppe med en stavblender eller i en blender. Hæld suppen tilbage i gryden og kog den op.

7 Kom sherry og fløde i suppen og kog den op et kort øjeblik. Smag suppen til med salt og peber.

Server blomkålssuppe toppet med frisk hakket mynte og et lækkert madbrød. Jeg serverer focaccia til supper. Opskriften på focaccia med surdej er på bloggen.

Streg

Se også min opskrift på Pasta med squash og salvie.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: