Flødeis med karamelchokolade
Flødeis med karamelchokolade og vanilje er en lækker dessert for både voksne og børn. Den hjemmelavede is kan fint konkurrere med købt is, selvom man ikke har en ismaskine.
Det er sommer og tid til at spise lækker is.
Is er altid en sikker succes, når jeg har børnebørn på besøg. Denne isdessert er ikke nogen undtagelse. Isen er også gangbar for de voksne. Så bare gå i gang – det er ikke svært.
Jeg har ikke nogen ismaskine, men denne is bliver lækker også tilberedt på gammeldags maner med håndmixer.
Ingredienser
- 4 æggeblommer.
- 100 g sukker.
- 1 vaniljestang.
- 130 g karamelchokolade (Amber fra Summerbird).
- 5 dl fløde.
Tilberedningstid: ½ time.
Frysning af isen: 4 timer.
Tilberedning
Flødeis med karamelchokolade
1 Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Tag den smeltede chokolade af varmen og lad den køle helt af.
2 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Knus vaniljekornene i lidt af sukkeret.
3 Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen i en skål. Sukkeret skal piskes helt ud, så det ikke kan knases.
4 Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i æggeskummet med en dejskraber. Vend den afkølede karamelchokolade i.
5 Kom isen i en rund form eller en boks med låg, og sæt den i fryseren i minimum 4 timer.
Server isen som kugler med citronmelisse og marengs.
Til isen serverede jeg mine hjemmebagte marengs med lakridssmag. Se den opskrift her.
Skriv et svar