Barbecuekylling med stikkelsbærkompot
Barbecuekylling med stikkelsbærkompot. Det er en lækker sommerret serveret med nye kartofler, sprødstegte auberginer og en grøn salat.
Jeg elsker stikkelsbær og har plantet en busk i min have for to år siden. Jeg havde glædet mig til at plukke i kilovis af stikkelsbær til fryseren den sommer. Desværre var der ikke mange bær tilbage på busken, da jeg kom hjem efter sommerferien. De fleste bær lå på jorden. jeg fik kun 1,5 kilo ud af min flotte store busk.
De fleste bær er kommet i fryseren. En lille portion stikkelsbærkompot har jeg dog tilberedt af nogle af bærrene. Det er et lækkert tilbehør til denne barbecuekylling.
Marinaden til kyllingen har jeg lagt under skindet. Det giver på den måde mere smag til kyllingen, og så forhindrer jeg også, at skindet bliver branket under grilningen.
Jeg har stegt tynde skiver auberginer til retten. Aubergineskiverne er vendt i mel og stegt i olie. De bliver dejligt sprøde og er et godt tilbehør til mange retter. De kan også spises som tapas.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer.
- 1 kylling på 1,5 kilo.
Marinade:
- 1 dl sød chilisovs.
- 2 spsk flydende honning.
- 2 fed hvidløg.
- Revet skal af 1 citron.
- Saft af ½ citron.
Stikkelsbærkompot:
- 200 g stikkelsbær.
- 75 g sukker.
- 1 spsk flydende honning.
- 2 spsk citronsaft.
- Friskhakket mynte til topping.
Salat:
- 1 hjertesalat.
- 2 tomater.
- 4 spsk smulret feta.
- ½ rødløg.
Stegte auberginer:
- 1 aubergine.
- 2 spsk hvedemel.
- 1 tsk salt.
- ½ dl olivenolie til stegning.
Tilberedningstid: 2½ time.
Trækketid med marinade: 1 time.
Barbecuekylling grilles i ca 30 – 45 minutter ved indirekte varme i en grill med låg.
Min barbecuekylling er anbragt i en grillbakke beregnet til grøntsager. Grillbakken er anbragt på en stegerist ovenpå grillristen.
Tilberedning:
Barbecuekylling med stikkelsbærkompot
Marinade:
1 Skyl citronen godt og tør den. Riv den fint og pres saften af den halve citron. Rens hvidløgsfeddet og hak det fint. Rør alle ingredienserne sammen til marinaden.
Barbecuekylling:
2 Skær kyllingen i 8 dele. Løs skindet fra kødet og fordel marinaden under skindet på kyllingestykkerne. Læg kyllingestykkerne i en skål. Læg en tallerken over og lade kyllingen trække i 1 time.
3 Anbring kyllingen på grillen som beskrevet ovenfor og skru helt ned for varmen. Kyllingen er klar, når den har en kernetemperatur på 75 grader. Kylling skal være gennemstegt.
Stikkelsbærkompot:
4 Nip blomsten og stilken af stikkelsbærrene og skyl dem.
5 Kom stikkelsbærrene i en kasserolle. Hæld citronsaften over dem sammen med sukker og honing. Varm kasserollen langsomt op, til stikkelsbærrene afgiver saft. Kog stikkelsbærrene til en blød kompot. Tag kasserollen af varmen og lad den stå og køle lidt af, indtil den skal serveres.
Stegte auberginer:
6 Skyl auberginen og skær den i tynde skiver. Læg dem på et fad og drys med salt. Lad dem trække i 10 – 20 minutter.
7 Kom mel på en tallerken og bland salt i. Vend aubergineskiverne i mel og ryst det overskydende mel af.
8 Varm olivenolien op på en pande og steg aubergineskiverne sprøde. Læg dem på en tallerken med et stykke køkkenrulle, så de kan dryppe af.
Salat:
9 Skyl salaten og riv den i mindre stykker. Skyl tomaterne og skær dem i skiver eller mindre både. Rens rødløget og skær det i tynde skiver.
10 Anret salaten på et fad eller skål med tomater. Pynt med løgringe og smulret feta. Server en god olivenolie og en rødvinseddike til, som man selv kan hælde over salaten.
11 Skyl mynten og hak den groft. Drys den på stikkelsbærkompotten og salaten. Pynt evt. med mynteblomster.
Server nye kartofler til barbecuekyllingen.
Se også min opskrift på Svinemørbrad med grillede grøntsager.
Skriv et svar