Brombærkage med mandeltopping

Brombærkage med mandeltopping og pyntet med lavendelblomster. Det er en saftig kage, som samtidig har en sprød og knasende overflade.

Brombærkage med mandeltopping

Jeg har anvendt friske brombær til denne brombærkage, som jeg har plukket i mit vilde brombærkrat i haven. De bedste, saftigste og største sidder selvfølgelig aller øverst og længst inde i krattet. Så jeg må have gang i stige, rive og grensaks for at få fat på de flotteste bær.

Man kan også anvende andre bær, som blåbær og hindbær.

Til denne lækre brombærkage med mandeltopping har jeg anvendt min opskrift på toscakage, som grundopskrift. Jeg har tilført lidt kardemomme og skåret lidt ned på citronsaften.

Ingredienser:

Anvend en springform eller tærteform med høj kant på 23-24 cm i diameter.

Brombærkage:
  • 3 æg.
  • 200 g sukker.
  • 150 g smør.
  • Skal og saft af 1 citron.
  • 3 spsk fløde.
  • 150 g mel.
  • 2 tsk bagepulver.
  • 2 tsk kardemomme.
  • 150 g brombær.
Topping:
  • 75 g mandler.
  • 75 g smør.
  • 75 g sukker.
  • 2 spsk fløde.
  • 1½ spsk mel.

Tilberedningstid: 60 minutter.

Forbagning i 20-25 minutters ved 175 grader konventionel varme. Bagning med topping i  15 minutter med ved 175 grader konventionel varme.

Tilberedning:
Brombærkage med mandetopping

Tænd ovnen på 175 grad konventionel varme.

Brombærkage:

1 Skyl citronen godt og tør den. Riv skallen fint og pres saften af citronen. Smelt smørret og lad det køle lidt af.

2 Pisk æg og sukker til en luftig masse. Hæld smørret i under piskning. Kom derefter citronskal, citronsaft og fløde i. Pisk æggemassen godt igennem.

3 Si mel, bagepulver og kardemomme og rør det i dejen.

4 Hæld dejen i en form smurt med smør.

5 Fordel brombærrene i dejen.

6 Bag kagen i 20 – 25 minutter ved 175 grader konventionel varme. Kagen skal ikke være helt gennembagt.

Mandeltopping:

Mens kagen er i ovnen tilberedes mandeltoppingen.

7 Hak mandlerne groft.

8 Smelt smørret og sukkeret til en ensartet masse.

9 Kom fløde og de hakkede mandler i og rør det godt igennem.

10 Tilsæt til sidt melet og kog massen op..

11 Tag den forbagte kage ud og fordel mandeltoppingen over kagen.

12 Bag kagen færdig 15 minutter, så er kagen er gylden.

13 Tag kagen ud og løs den fra kanten med det samme. Hvis du venter til kagen er blevet kold vil mandeltoppingen knække og ødelægge den flotte kage.

Pynt evt din brombærkage med lavendelblomster.

Streg

Se også min opskrift på Toscakage med mandeltopping.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: