Hummus med tahin

Hummus med tahin er et lækkert tilbehør, som er godt at have på hylden i køleskabet. Her er det serveret med et drys paprika.

Hummus med tahin

Hummus kan anvendes til utrolig meget. Når jeg er på tur har jeg som regel en bolle med, hvor jeg har smurt bollen med hummus og et salatblad imellem. Det er en nem madpakke, og så smager det jo fantastisk.

Det er et tilbehør i den grad har vundet indpas i danske køkkener. Oprindeligt stammer hummus fra Mellemøsten, hvor det serveres som forret eller som snack.

Man kan købe kikærter på dåse, som er lige til at purere. Jeg tilbereder kikærterne selv. Det er noget billigere. Jeg koger en stor portion af gangen og fryser dem i mindre portioner. På den måde har jeg altid kikærter som er klare til at purere. Det tager ikke mange øjeblikke at tø en pose op.

Kikærterne skal udblødes i vand natten over og derefter koges i nyt vand i 40 minutter. Det bliver en grov hummus, hvis du vil have en mere cremet hummus, skal kikærterne koges i mindst 1 time.

Ingredienser:

  • 200 g udblødte og kogte kikærter.
  • 2 dl olivenolie.
  • 1½ cm frisk rød chili, eller 1 tsk chilifalger.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1½ spsk tahin.
  • 1 tsk spidskommen.
  • 1 tsk salt.
  • Paprika til at drysse oven på den færdige hummus.

Tilberedningstid: 15 minutter.

Tilberedning:
Hummus med tahin

1 Rens hvidløgsfeddene.

2 Skyl og skær chilien igennem. Fjern kerner og de hvide strenge.

3 Kom alle ingredienser i en foodprocesser eller blender og hak indholdet til en jævn og ensartet pasta.

4 Smag til med salt.

5 Hæld din hummus i en beholder med et tætsluttende låg og stil det på køl til det skal anvendes.

6 Server hummus med et drys paprika oven på.

Streg

Se også min opskrift på Løvstikkepesto med hasselnødder.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: