Abrikosmarmelade

Abrikosmarmelade med mindre sukker og mere smag af abrikos. Simpelt og nemt uden konserveringsmidler og uden geleringsmiddel.

Abrikosmarmelade

Jeg har besluttet at mine marmelader og syltetøj, skal være mindre søde. Jeg har haft en tendens til at komme mere sukker i end nødvendigt. Det har været et opgør med min mor, som var meget sukkerforskrækket og derfor, efter min mening, kom lidt for lidt sukker i sine marmelader.

Min forestilling om at marmelader og syltetøj smager af mere jo mere sukker der er i, holder heller ikke. Derfor har jeg halveret mængden af sukker i denne opskrift. Så nu er jeg nok havnet på den samme mængde sukker som min mor tilsatte.

Hvis man leder efter opskrifter på abrikosmarmelade i den grønne syltetøj, er der i min udgave kun opskrifter på abrikosmarmelade med tørrede abrikoser, formentlig fordi det dengang bogen blev skrevet, var umuligt at få friske abrikoser på grund af lange transporttider. Til gengæld er sukkermængden alt for høj.

Denne marmelade er min hidtil bedste opskrift på abrikosmarmelade.

Ingredienser:

  • 800 g friske abrikoser.
  • 400 g sukker.

Tilberedningstid: 2½ time.

Kogetid: 2 timer.

Abrikosmarmelade in the making

Tilberedning:
Abrikosmarmelade

1 Skyl abrikoserne og fjern stenene.

2 Hak abrikoserne i en hakker eller foodprocessor.

3 Kom de hakkede abrikoser i en gryde og tilsæt sukkeret. Kog indholdet langsomt op, så abrikoserne kan nå at afgive væske inden de koger.

4 Lad marmeladen simre uden låg i ca 2 timer. Det er vigtigt at røre i gryden med jævne mellemrum, så marmeladen ikke brænder på. Efter 2 timer er der dannet stivelse nok, så det ikke er nødvendigt at komme geleringsmiddel i.

Hvis man vil have den lidt mere eksklusive konfiture, så skal marmeladen koge uden låg endnu 1 time, og her er det vigtigt at røre i marmeladen ofte.

Streg

Se også min opskrift på hjemmelavet blåbær-is.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Comments are closed.

%d bloggers like this: