Hybenmarmelade med smag

Hybenmarmelade er en af de marmelader, som jeg altid har på min hylde i spisekammeret.  Det er dejligt at kunne konservere nogle af de frugter, som naturen fremavler uden nogen form for sprøjtemidler.

Hybenmarmelade

Min hybenmarmelade er uden konserveringsmidler eller geleringsmiddel. Jeg skyller dog glassene i Atamon.

Jeg plukker mine hyben på stranden, hvor de findes i rigelige mængder, selv om man forsøgte at udrydde dem for nogle år siden. Det er en invasiv plante, men jeg synes, at den både er smuk, når den står i blomst, og når den er fuld af frugter.

Hyben er en sød frugt, og behøver ikke særlig meget sukker. Jeg kommer endda også citronskal og citronsaft i min hybenmarmelade.

Marmeladen koger et par timer, så hybensmagen kommer rigtig frem. Jeg kan godt lide at mine marmelader smager kraftigt. Det gør denne hybenmarmelade også.

Det er tidskrævende at rense hyben, men gevinsten er besværet værd. Hvis jeg har samlet et par spande hyben, renser jeg dem over et par dage.

Ingredienser:

  • 750 rensede hybenskaller.
  • 300 g sukker.
  • Skal af 2 citroner.
  • Saft af 1 citron.
  • 1 dl vand.

Tilberedningstid: 2½ time, efter at hyben er skåret og renset for kerner.

Kogetid: 2 timer.

Det tager et par timer at rense hyben til 750 g hybenskaller.

Hyben til hybenmarmelade

Hybenskaller, rensede

Tilberedning:
Hybenmarmelade

1 Skær blomsten af dine hyben, skær dem igennem og fjern kernerne.

2 Kom de rensede hybenskaller i en skål med vand, og lad den stå i køkkenvasken. De resterende kerner vil så flyde oven på vandet og er til at skubbe ud over kanten af skålen. Rør rundt i hybenskallerne, så alle kerner kan frigøres.

3 Kom hybenskallerne i en si, og lad dem dryppe af. Hak eller blend dem i en foodprocessor eller hakker.

4 Skyl citronerne og riv dem fint. Pres den ene citron for saft.

5 Kom hybenskallerne i en gryde sammen med vandet, citronsaft, citronskal og sukker. Kog indholdet langsomt op, mens der røres. Lad din hybenmarmelade simre under svag varme i nogle timer. Der skal røres jævnligt, så den ikke brænder på.

6 Kom den kogte og varme marmelade i skoldede og atamonskyllede glas. Skru låget på med det samme.

Streg

Se også min opskrift på Syltede hybenskaller.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: