Syltede hybenskaller

Syltede hybenskaller er et super lækkert tilbehør til mange forskellige retter. De syltede hybenskaller er også flotte at forære som en værtsgave.

Syltede hyben

Jeg serverer gerne syltede hyben til ost, når det er til frokost eller tapas. En god veninde har desuden givet mig ideen til at anvende syltede hybenskaller i en grøn salat. De syltede hybenskaller udgør her også dressingen.

Syltede hyben er også godt at anvende som en form for krydderier i forskellige varme retter. Jeg vil næsten betegne det som umami.

At rense hyben er lidt af et arbejde. Når først man har plukket de flotte hyben, skal de renses for blomst og ikke mindst de mange kerner. Her i familien er det blevet et teamarbejde. Min mand skærer blomsten væk og skærer hyben igennem, og jeg fjerner så kernerne. Det gør det lidt mere overkommeligt.

Selve syltningen er hurtigt overstået.

Ingredienser:

Syltede hybenskaller: 
  • 500 gr rensede hybenskaller.
  • 375 gr sukker.
  • 1 dl eddike.
  • 2½ dl vand.
  • Korn og skal af en vaniljestang.

Tilberedningstid: 40 minutter, efter at hybenskallerne er rensede.

Kogetid: 20 minutter.

Det tager ca 1½ time at rense hyben til 500 g hybenskaller.

Hyben - nemt at samle

Hybenskaller, rensede

Tilberedning:
Syltede hybenskaller

1 De indsamlede hyben gøres i stand. Blomsten skæres af og hyben skæres igennem. Kernerne fjernes.

2 Kom de rensede hybenskaller i en stor skål med vand. På den måde flyder de til tilbageværende kerner ovenpå og kan nærmest skubbes ud over kanten. Rør lidt rundt i hybenskallerne, så alle kerner løsrives.

3 Kom de skyllede hybenskaller i en si og lad dem dryppe af.

4 Sorter de rensede og skyllede hybenskaller. De pæneste anvender jeg til syltning og de mindre pæne anvender jeg til marmelade. Opskriften på hybenmarmelade finder du her.

5 Bland eddike, vand og sukker i en gryde, som kan indeholde alle hybenskaller. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og vaniljeskallen i gryden. Kog det op.

6 Kom hybenskallerne i den kogende lage. Kog hybenskallerne i lagen i 20 minutter.

7 Kom de kogte hybenskaller i skoldede og atomskyllede glas med det samme. Sæt låget på glassene med det samme.

Streg

Se også min opskrift på Ovnstegt gedeost med syltet hyben.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: