Hindbærsnitter: Hjemmelavet kvalitet

Hindbærsnitter af hjemmelavet kvalitet er alligevel de bedste. Sprøde og i en passende størrelse, med hindbærmarmelade, som smager af noget.

Hindbærsnitter, hjemmelbagte

Hindbærsnitter er en af min mands foretrukne kager. Når vi handler til weekenden, og han synes, at vi skal have en kage med hjem til kaffen, så er det ofte hindbærsnitter. Vi har også tidligere haft en tradition med at købe hindbærsnitter til den medbragte kaffe, når vi tager på en længere køretur.

Nu synes jeg kvaliteten på de købte hindbærsnitter er meget varierende, derfor har jeg besluttet selv at fremstille dem.

Mine hjemmebagte hindbærsnitter er sprøde og i en passende størrelse.  Jeg kan godt lide de runde hindbærsnitter.

Jeg har købt en god økologisk hindbærmarmelade til at komme imellem mørdejssnitterne.

Hindbærsnitterne kan fryses uden glasur.

Ingredienser:

16 – 18 hindbærsnitter.

Jeg har anvendt en udstikker på 9 cm i diameter.

Mørdej:

  • 240 g smør.
  • 2 æg.
  • 160 g flormelis.
  • Korn af ½ vaniljestang.
  • 60 g mandelmel.
  • 470 g hvedemel.
  • 1 tsk fint salt.
Fyld:
  • Et lille glas god hindbærmarmelade.
Pynt: 
  • Flormelis.
  • Hindbærmarmelade.
  • Vand.
  • Frysetørrede hindbær.

Tilberedningstid: ca 3 timer.

Hviletid 1½ time i alt.

Bagetid: 20 minutter ved 190 grader konventionel varme.

Dejsnitter til hindbærsnitter

Dejsnitter med hindbærmarmelade

Tilberedning:
Hindbærsnitter: Hjemmelavet kvalitet

Mørdej:

1 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Knus dem i noget af flormelissen.

2 Pisk smør, æg og flormelis sammen.

3 Kom mandelmel, hvedemel og salt  i smør og sukkerblandingen. Ælt det hurtigt sammen og stil skålen i køleskabet en halv time.

 Udrulning af snitterne:

4 Del dejen i to dele og rul hver del ud til en plade på 3 mm i tykkelsen. Stik 16 – 18 snitter ud af hver dejestykke med en udstikker på 9 cm i diameter. Læg de udstukne dejsnitter på en bageplade med bagepapir. Når du har fyldt en plade med udstukne snitter, lægges et stykke bagepapir oven på de udstukne dejsnitter, hvor de næste dejsnitter anbringes. Der bliver ca 4 lag med udstukne dejsnitter.

5 Læg dejsnitterne i køleskabet i 1 time.

Bagning og fyldning af hindbærsnitter

Tænd ovnen på 190 grader konventionel varme.

6 Tag det øverste lag med dejsnitter og anbring dem på en bageplade. Bred en tsk hindbærmarmelade oven på hver dejsnitte. Undlad at komme marmeladen helt ud til kanten.

7 Læg en dejsnitte oven på hindbærmarmeladen og bag hindbærsnitterne i 20 minutter ved 190 grader konventionel varme.

8 Tag hindbærsnitterne ud af ovnen og lad dem køle af på en kagerist.

Glasur:

9 Pres en smule hindbærmarmelade gennem en si. Rør flormelis, hindbærmarmelade og vand sammen til en tyktflydende glasur. Drys med frysetørrede hindbær.

Jeg pynter kun de hindbærsnitter som skal spises.

Hindbærsnitter uden glasur kan fryses. De kan også holde sig i en kagedåse i en lille uges tid.

Jeg kommer de optøede hindbærsnitter i en forvarmet ovn ved 190 grader i 5 minutter. Så er de sprøde igen.

Streg

Se også min opskrift på Vaniljemuffins med ribs.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: