Briocher med surdej

Briocher med surdej er luftige og gyldne. De er gode som burgerboller til hakkebøf, flæskesteg og kylling, såvel som til forskelligt grøntsagsfyld. Her har jeg serveret briocher med pulled pork.

Pulled pork på briocher med surdej

Det er blevet mere almindeligt at anvende briocher som burgerboller, i stedet for den klassiske burgerbolle.

Jeg synes også at der er mere smag i briocher end de almindelige burgerboller. Jeg har tidligere lagt opskrift ud på briocher som burgerboller bagt med gær her på bloggen. Nu er det endelig lykkedes mig at kreere en opskrift med surdej, som bliver lige så luftig som de klassiske briocher. Jeg vil påstå, at mine briocher med surdej er mere luftige.

Det tager også den samme tid at bage briocher med surdej, som med gær, nemlig 2 dage. Det skyldes, at briocher med gær skal tilberedes med en fordej, som skal på køl natten over.

Jeg bager mine briocher med mindre sukker end den klassiske, da mine børnebørn, sjovt nok, synes at de klassiske briocher er for søde.

Ingredienser:

Surdej:
Dej til briocher:
  • 250 g surdej.
  • 800 g mel.
  • 300 g smør.
  • 12 æg.
  • 1 dl mælk.
  • 10 g salt.
  • 50 g sukker.
  • 1 æg til pensling.

Tilberedningstid: 2 dage

Hævetid for surdej: 6 – 8 timer.

Hævetid for dej: 12 timer.

Hævetid for boller: 2 timer.

Bagetid: 20 minutter ved 190 grader varmluft.

Tilberedning:
Briocher med surdej

Dag 1:
Surdej:

1 Bland ingredienserne til surdejen og lad den stå på køkkenbordet i 6 – 8 timer.

Dej til briocher:

2 Smulr smørret i melet, og ælt det sammen med surdej og æggene. Lad dejen hvile ½ time overdækket på køkkenbordet.

3 Hæld mælk, sukker og salt over dejen og fold det ind i dejen til det hele er optaget. Dejen er meget klistret. Lad dejen hvile 20 minutter.

4 Fold dejen ved at løfte op under dejen med begge hænder, og fold dejen bagover. Drej fadet ¼ omgang og gentag foldningen. Gentag i alt 4 gange, til du er kommet hele vejen rundt. Dæk dejen over med et gennemvædet bomuldsklæde, og sæt dejen i køleskabet til næste dag.

Du kan ser her, hvordan jeg folder en dej.

Dag 2:

5 Hæld dejen ud på et melstrøet bord. Fold halvdelen af dejen henover den anden halvdel. Skær 20 stykker ud af dejen og form dem til flade boller. Anbring briocherne på en bageplade med bagepapir.

6 Lad briocherne hæve overdækket i 2 timer.

7 Tænd ovnen på 190 grader varmluft, så den er varm, når briocherne skal bages.

8 Pensl briocherne med et sammenpisket æg.

9 Bag dem i 20 minutter ved 190 grader varmluft.

Server dine briocher som burgerboller. Jeg bruger også mine briocher til madpakker.

Streg

Få inspiration til dine burgere med min opskrift på Flæskesteg burger med briocher.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: