Spaghetti med chorizo

Spaghetti med chorizo er et godt alternativ til den mere konventionelle ret med kødsovs. Simple retter smager forbavsende godt, hvis de få råvarer man vælger at vende i spaghettien smager af noget.

Spaghetti med chorizo

 

Spaghetti eller pasta
Et spørgsmål om ‘smag’ og historie

Min mand Karsten og jeg har haft nogle diskussioner om forskellen på pasta og spaghetti. Jeg har hidtil kaldt alle retter med tørret pasta eller spaghetti for pastaretter. Karsten mener, at det hedder spaghettiretter, når jeg bruger de lange tynde, runde stænger. Derfor slog jeg det op, så jeg kan bruge den rette betegnelse. Og så fik jeg selvfølgelig…

…pastaens historie.

Pasta er en fælles betegnelse for al slags pasta som lasagneplader, skruer og penne (og alle de andre forskellige korte typer figur-pasta) samt spaghetti og makaroni, som er tykkere end spaghetti, og hule. Konklusionen må altså være, at vi begge har ret, men alligevel må jeg erkende, at spaghetti med fordel kan bruges som betegnelse for en ret, hvor man anvender spaghetti og ikke skruer.

Pastaens historie går mere end 2500 år tilbage. Der er rent faktisk noget der tyder på, at pasta stammer fra de arabiske lande, da det er fundet redskaber til at producere pasta i etruskernes grave. Pastaen bredte sig fra de arabiske lande til Grækenland og Sicilien, som var arabiske kolonier.

Opskrifter med pasta er nævnt så tidligt som omkring Kristi fødsel. Den første italienske opskrift med pasta er 1000 år gammel og beskriver, hvordan man koger siciliansk makaroni.

Den Italienske by Trabia 30 km fra Palermo er dog den første by, hvor der er konstateret en industrialiseret produktion af pasta. Der blev eksporteret til muslimske og kristne lande med skibe. I 1574 blev sammenslutningen af pastaproducenter etableret i Genova. Tre år senere blev regler for pastaproducenternes faglige sammenslutning nedfældet i Savona.

Ingredienser:

Opskriften er til to personer

  • 120 g Spaghetti.
  • 8 små chorizopølser.
  • 6 fed hvidløg skåret i halve.
  • Olivenolie til stegning.
  • Et stykke parmesanost til at rive over den færdig ret.
  • Friske basilikumblade.

Tilberedningstid: 20 minutter.

Spaghetti med chorizo

Tilberedning:
Spaghetti med chorizo:

1 Start med at sætte let saltet vand over til spaghettien. Kog Spaghettien i rigeligt vand.

2 Skær pølserne i mundrette stykker. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i halve.

3 Varm olivenolien op på en pande med høj kant. Svits chorizopølserne sammen med de halve hvidløgsfed på panden. Skru ned for varmen og steg dem videre i nogle minutter til de er gyldne. Tag panden af varmen.

4 Hæld vandet fra spaghettien og vend den på panden sammen med de stegte chorizopølser og hvidløg.

5 Server retten med et stykke parmesanost til at rive oven på og drys med basilikumblade.

Jeg serverede en tomatsalat til spaghettiretten.

 

Streg

Har du smagt min Spaghetti carbonara, se opskriften her.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: