Peberstegt kyllingelever

Peberstegt kyllingelever serveret med spaghetti i salvieolie og spidskål med æbler. Det er en enkel, smagfuld og let middagsret.

Peberstegt kyllingelever

Spaghettien i salvieolie er en simpel spaghettiret, hvor jeg har stegt hakket salvie sammen med hvidløg i olivenolie. Den kogte spaghetti er vendt i salvieolien inden servering.

Kyllingelever er efter min mening en lækker spise, når det bliver stegt lyserødt. Jeg ved ikke helt om det er politisk korrekt at spise kyllingelever i disse tider, men jeg mener, at det er et biprodukt fra kyllinger, som vil blive kasseret, hvis ikke det bliver spist.

Det er desværre svært at finde økologisk kyllingelever i butikkerne, så jeg må desværre ty til konventionelt opdrættede kyllinger.

Den peberstegte kyllingelever og spaghettien skal serveres rygende varm, derfor starter jeg med at tilberede spidskålen

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer.

Peberstegt kyllingelever:
  • 300 g kyllingelever.
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
  • 2 spsk grønne peberkorn fra Madagascar.
  • Salt og peber.
Spaghetti i salvieolie:
  • 60 g spaghetti.
  • ½ dl olivenolie.
  • ½ dl friske salvieblade.
  • 3 fed hvidløg.
  • 1 nip salt til at krydre salvieolien.
Spidskål med æbler:
  • ¼ spidskål.
  • 1 lille æble.
  • ½ dl Fraiche 9%.
  • 1 spsk flydende honning.
  • 1 spsk citronsaft.

Tilberedningstid: 45 minutter.

Peberstegt kyllingelever

Tilberedning:
Peberstegt kyllingelever

Start med at tilberede spidskål æbler.

Spidskål med æbler:

1 Skyl spidskålen og skær den i tynde skiver. Jeg bruger et Juliennejern. Skyl æblet, fjern kernehuset og skær det i tynde skiver.

2 Rør dressingen sammen af Fraiche, honning og citronsaft. Anret spidskålen og æblerne i en skål og hæld dressingen over.

Peberstegt kyllingelever:

3 Skær sener og fedt af kyllingeleveren. Tør den godt med et stykke køkkenrulle.

4 Varm olivenolien op på en pande. Svits kyllingestykkerne et øjeblik.

5 Kom de grønne peberkorn på panden og steg dem sammen med kyllingeleveren indtil kyllingeleveren er stegt. Pas på at kyllingeleveren ikke bliver for hårdt stegt. Drys med lidt salt.

6 Tag panden af varmen og lad kyllingeleveren blive på panden indtil den skal serveres.

Spaghetti i salvieolie:

7 Sæt spaghettien over i kogende let saltet vand.

8 Skyl salviebladene og rens hvidløgsfeddene. Hak dem groft sammen.

9 Varm olivenolien op i en kasserolle. Steg de hakkede salvieblade og hvidløgsfed i olivenolien til de er gyldne. Tag kasserollen af varmen og lad den stå et par minutter.

10 Hæld vandet fra spaghettien og vend den i den varme salvieolie.

Anret spaghetti med salvieolie på en tallerken sammen med kyllingeleveren. Server spidskål med æbler til.

Streg

Se også min opskrift på Spaghetti med chorizo og tomatsalat.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: