Chicken Tikka Masala
Chicken Tikka Masala serveret med Jasminris og Naan brød. Det smager af Indien, og selv om der er stærke krydderier i retten, er smagen rund og kraftfuld.
Jeg har ikke selv været i Indien, men min mand og søn, som jeg skulle servere min Chicken Masala har begge været i Indien. De har fået denne ret flere gange i Chennai, og de mener at have helt styr på smagen.
Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg holdt vejret, da de tog den første mundfuld og smagte på retten. Jeg kunne heldigvis ånde lettet op, da de var enige om, at smagen var den helt rigtige.
Derfor er jeg glad for at kunne give denne opskrift videre.
Jeg har tilberedt chicken Tikka Masala af en hel kylling, som jeg har udbenet. Man kan sagtens anvende kyllingebryster i stedet
Ingredienser:
Opskriften er til 6 personer.
- 1 hel udbenet kylling eller 3 kyllingebryster.
Marinade:
- 1 dl yoghurt naturel.
- 2 tsk garam masala.
- 4 fed hvidløg.
- 2 tsk allehånde.
- 2 tsk gurkemeje.
- 1 tsk koriander.
- 2 spsk frisk revet ingefær
- 1 tsk salt.
- 1 tsk friskkværnet peber.
- ½ dl citronsaft.
Sause:
- 3 spsk klaret smør.
- Halvdelen af de blandede marinadekrydderier.
- 6 kapsler kardemomme.
- ½ tsk chilipulver.
- 1 lille løg.
- 1 spsk koncentreret tomatpuré.
- 1 dåse hk tomater.
- 2 dl fløde
- Frisk koriander til pynt.
Krydderiet Masala: (Hvis du selv vil tilberede krydderiet Masala).
- 2 spsk spidskommen.
- 3 spsk stødt koriander.
- 2 spsk kardemomme.
- 4 tsk sort peber.
- 2 tsk nelliker.
- 2 tsk kanel.
- 1 tsk stødt muskat.
- 1 tsk chili.
Tilberedningstid: 2½ timer.
Marinering: 12 timer.
Tilberedning af sovs og kogning: 1½ time.
Tilberedning:
Chicken Tikka Masala:
Marinering:
1 Udben kyllingen og skær kødet i mundrette bidder. Hvis du anvender kyllingbryster skæres de i mundrette bidder.
2 Bland krydderierne garam masala, allehånde, koriander, ingefær, gurkemeje og hvidløg. Tag halvdelen af krydderiblandingen og stil den til side til sovsen. Bland den anden halvdel med yoghurt, citronsaft og salt. Vend kyllingestykkerne i marinaden og stil den på køl i 12 timer eller til næste dag. (24 timer).
Sauce:
3 Knus kardemommen og fjern skallerne. Rens løget og hak det groft.
4 Klar smørret og varm det op i en wok eller stegegryde over medium varme. Tilsæt den koncentrerede tomatpuré, de hakkede løg, kardemomme, chili og lidt salt. Rør i det til tomatpastaen er mørk og løgene bløde. (5 min).
5 Tilsæt den resterende halvdel af krydderierne og steg det under piskning, indtil bunden af gryden begynder at blive brun. (4 min).
6 Tilsæt de hakkede tomater. Bring saucen i kog. Skru ned for varmen og lade det simre. Rør ofte i det, indtil saucen tykner. (8 – 10 min).
7 Tilsæt fløde og lade saucen simre i 30 – 40 minutter.
8 Gril kyllingestykkerne i et ildfast fad med bagepapir i bunden i max. 5 minutter under grillen.
9. Kom Kyllingestykkerne i saucen og kog retten færdig i ca 10 minutter. Smag retten til med salt.
Server Chicken Tikka Masala med ris eller bare Naan.
Se også min opskrift på Risotto med salvie.
Skriv et svar