Naan brød med surdej

Naan brød med surdej. Jeg serverede friskbagt butter Naan til min Chicken Tikka Masala, som selvfølgelig skulle være med surdej.

Naan med surdej

Når man skal tilberede Chicken Tikka Masala, kan man ligeså godt bage sit Naan brød med surdej. Det tager nogenlunde den samme tid, at tilberede både brød og kylling.

Naan brød med surdej:

Jeg genopfriskede surdejen om aftenen, samtidig med at jeg lagde kyllingen i marinade. Næste  morgen lagde jeg dejen til mine Naan og bagte dem lige før serveringen af gryderetten. Jeg har bagt Naan brødene på bagesten.

Ingredienser:

Opfriskning af surdej:
  • 25 g fuldkornssurdej.
  • 50 g hvedemel med 12% protein.
  • 50 g fuldkornsølandshvede.
  • 100 g vand.
Dej til Naan brød:
  • 200 g opfrisket surdej.
  • 2 dl vand.
  • 1 dl yoghurt naturel.
  • 650 g hvedemel.
  • 1 æg.
  • 30 g smeltet smør.
  • 10 g salt.
  • 10 g rørsukker.

Tilberedningstid: 24 timer med opfriskning af surdej.

Bagetid: 10 – 12 minutter ved 250 grader varmluft.

Surdej til Naan

Tilberedning:
Naan brød

Opfriskning af surdej:

1 Rør surdej, mel og vand sammen og stil det på køkkenbordet med et klæde over. Det tager fra 8 – 12 timer.

Dej til Naan brød:

2 Ælt den opfriskede surdej sammen med vand, yoghurt og mel. Lad det stå overdækket med et bomuldsklæde på køkkenbordet i ½ time.

3 Tilsæt ægget og rør det i med fingrene. Dernæst det smeltede smør over 3 – 4 gange. Kom til sidst salt og rørsukker i med det sidste smør. Rør og fold dejen sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile overdækket på køkkenbordet ½ time.

Foldning:

4 Fold dejen ved at løfte op midt under dejen og fold dejen bagover. Vend fadet ¼ omgang og gentag. Gentag foldningen 2 gange til du er kommet hele vejen rundt. Kom klædet over dejen og stil det på køl i 6 – 8 timer.

Bagning af Naan brød:

5 Sæt en bagesten i ovnen eller en bageplade og sæt ovnen til 250 grader varmluft.

6 Læg dejen ud på et melstrøet bord og del dejen i 4 stykker. Bred hvert stykke ud til en dråbeform. Tryk forsigtigt brødene flade og drys en smule krydderi på dine Naan.

7 Bag brødene 1 – 2 af gangen i 10 – 12 minutter. Brødene skal være bløde både inden i og uden på.

Server Naan til indiske retter eller til snack med dip.

Streg

Se også min opskrift på Indisk karryret med ingefær og koriander.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: