Råstegte kartofler med stærk sovs

Råstegte kartofler med stærk sovs og aioli er en enkel og velsmagende tapas, som kræver en smule forberedelse.

Råstegte kartofler med stærk sovs

Råstegte kartofler er en typisk spansk tapas og og jeg har fået inspiration fra Rosa Sala Burgaya. De råstegte kartofler er en typisk spansk specialitet. Det kræver tålmodighed, men så bliver det også en særlig ret.

Den stærke sovs er tilberedt af tomater og chili. Jeg elsker tomater, men har ikke altid forstået at tilberede dem rigtigt. Min mand har altid syntes at det er for surt at spise tomatsovs.

Jeg har nu fundet fidusen ved at studere flere forskellige udenlandske opskrifter. Det tager tid og man skal have en smule tålmodighed.

Jeg tilbereder som regel tre små tapas, når min mand og jeg spiser tapas. Du finder flere opskrifter på tapas her.

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer.

Råstegte kartofler:
  • 300 – 400 g kartofler.
  • 8 spsk olivenolie til stegning.
  • Havsalt.
Stærk sovs:
  • 60 g løg.
  • 100 g modne tomater.
  • Salt.
  • 1 spsk flydende honning.
  • 2 pænt store røde stærke chili.
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
Aioli:
  • 4 spsk god mayonnaise.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 tsk sennep.
  • 1 tsk citronsaft.

Tilberedningstid: 30 – 40 minutter.

Tilberedning:
Råstegte kartofler med stærk sovs

1 Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

2 Varm olivenolien op på panden. Det er vigtigt at der bruges rigelig med olie. Kom kartoflerne på panden og lad dem småstege, og vend dem hyppigt. (10 minutter). Der skal ikke være flere kartofler på panden end de kan lige i et lag. Tag kartoflerne af panden og skrab kartoffelrester af panden og fjern dem.

3 Varm olivenolien op igen og kom kartoflerne tilbage på panden. Lad kartoflerne småstege igen indtil de er gyldne og gennemstegte. (ca 15 minutter). Sluk for varmen og lad kartoflerne blive på panden til de skal serveres.

Mens kartoflerne steger tilberedes den stærke sovs og aioli.

Stærk sovs:

4 Rens løget og hak det fint. Skyl tomaterne og hak dem groft. Skyl chilierne og fjern stil og de hvide kerner. Læg chilierne til side.

5 Opvarm olivenolien og steg løgene med en smule løg ved svag varme, indtil de er blevet bløde og har fået farve.

6 Tilsæt de hakkede tomater og steg dem med ved svag varme indtil de er blevet helt mosede til en sovs og har fået farve. (ca 10 min).

7 Smag til med salt og flydende honning.

8 Blend tomatsovsen sammen med chilierne. Anfret den stærke sovs i en lille skål.

Aioli:

9 Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint. Rør mayonnaisen godt i gennem.

10 Bland mayonnaisen sammen med sennep, citronsaft og de fint hakkede hvidløgsfed. Anret aiolien i en lille skål.

Server de råstegte kartofler med den stærke sovs og aioli. Drys lidt salt på kartoflerne.

Streg

Se også min opskrift på Tortilla med champignon og peberstrimler.

 

 

 

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: