Julestjerne med remonce

Julestjerne med remonce er en julekage som smelter på tungen. Når du har spist et stykke beder du om et til. Kagen er saftig og med let knasende fyld.

Julestjerne med remonce

Min julestjerne er bagt med gær og remoncen består af smør, brun farin og rørsukker. Der er 3 lag dej og 2 lag remonce.

Når man bager julestjernen skal man lige have styr på snoningen. Sno dem hellere en gang for meget. Samtidig skal enderne fæstes godt til pladen, så remoncen bliver inde i kagen.

Min mand synes, at kagen smager som en brunsviger og er måske lidt bedre. Jeg glæder mig til at servere den for min datter.

Jeg vil mene at julestjernen kan spises året rundt. Måske skal den have en anden form.

Ingredienser:

Dej til julestjerne:
  • 300 g hvedemel.
  • 20 g gær.
  • 100 g mælk.
  • 1 æg.
  • 50 g smør.
  • ½ tsk salt.
  • ½ tsk kardemomme.
  • 30 g rørsukker.
Remonce:
  • 125 g smør.
  • 75 g mørk farin.
  • 75 g rørsukker.
  • 2 tsk kanel.
  • 1 sammenpisket æg til at pensling af kagen.

Tilberedningstid: 90 minutter.

Hævetid: 45 minutter.

Bagetid: 15 – 20 minutter ved 200 grader over- og undervarme.

Julestjerne med remonce ind the making

Julestjerne med remonce og snoet

Tilberedning:
Julestjerne med remonce

Dej til julestjerne:

1 Bland mel, rørsukker, salt og kardemomme sammen i en skål. Smulr gæren i melblandingen.

2 Lun mælken og tilsæt smørret. Lad smørret smelte. Pisk ægget sammen.

3 Tilsæt mælk og smørblandingen med det sammenpiskede æg. og ælt dejen sammen til en jævn og blank dej. Hvis dejen er meget klistret, så tilsæt lidt mere mel.

4 Del dejen i 3 boller og lad dem hæve på køkkenbordet med et klæde over i 45 minutter.

Remonce:

5 Mens dejen hæver røres remonce sammen.

Udrulning og formning af din julestjerne:

Indstil ovnen på 200 grader over- og undervarme.

6 Rul hver bolle ud til en rund plade på størrelse med en middagstallerken.

7 Læg den første dejplade på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel halvdelen af remoncen på dejpladen. Læg den anden dejplade oven på remoncen og fordel den sidste del af remoncen på dejpladen. Slut af med den sidste dejplade.

8 Anbring en tallerken oven på den sammenlagte kage og skær den overskydende dej af.

9 Anbring et glas i midten af kagen og skær kagen ud som en lagkage i 16 vinger fra kanten af glasset. Grib fat om 2 vinger med hver sin hånd og drej dem fra hinanden 3 – 4 gange. Hæft ænderne mod bagepladen.

10 Pisk et æg sammen og pensl kagen med ægget.

11 Bag julestjernen i 15 – 20 grader ved 200 grader eller indtil den er gylden.

Streg

Se også min opskrift på Kringle med æblekompot og remonce.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: