Kanelsnurrer med smør

Kanelsnurrer med smør. De er lækre og saftige. De er sjove at bage både for voksne og sammen med børnene.

Kanelnurrer med smør

Selv om der skal lidt øvelse til, så synes børnene, at det er sjovt at snurre kanelsnurrer.

Kanelsnurrer er lækre nybagte og lige så lækre, når man tager dem fra fryseren. Det er dog en god ide at varme dem, så de er lune, når de skal spises.

Hvis du skal have kanelsnurrerne med på arbejde, vil jeg anbefale at bage dem i god tid og lægge dem i fryseren. Hvis du tager dem ud af fryseren om morgenen er de lækre, når de skal serveres senere om formiddagen eller eftermiddag.

Ingredienser:

16 stk.

Dej:
  • 500 g hvedemel.
  • 75 g smør.
  • 1 tsk salt.
  • 3 tsk kardemomme.
  • 75 g sukker.
  • 2½ dl mælk.
  • 25 g gær.
  • 1 æg.
Remonce:
  • 100 g blødt smør.
  • 75 g sukker.
  • 2 spsk kanel.
Pensling:
  • 1 sammenpiskede æg

Tilberedningstid: 4 timer.

Hævetid dej: 1 time.

Hævetid kanelsnurrer: 2 timer.

Bagetid: 12 – 14 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Remonce på kanelsnurrer med smørDejen foldes til kanelsnurrer med smørKanelsnurrer snurres

Tilberedning:
Kanelsnurrer med smør

Dejen til kanelsnurrer:

1 Opløs gæren i mælken.

2 Kom mel i en skål og skær smørret i mindre terninger og smulr det i melet.

3 Kom æg, sukker, salt og kardemomme sammen med gæropløsningen i skålen. Ælt dejen godt igennem til du får en glat og smidig dej.

4 Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en time.

5 Tag dejen op af skålen og anbring den på et meldrysset bord. Form dejen til en firkant og tryk den flad. Rul så dejen ud til en rektangulær firkant på 30 x 40 cm. Dejen er ca 1 cm i højen.

Remonce:

6 Bland smør, kanel og sukker sammen til en blød masse og smør det ud på dejen.

7 Fold 1/3 af dejen ind mod midten på langs og fold den anden 1/3 over den første. Rul dejen ud til en passende størrelse 25 x 50 cm. Skær strimler ud på 3 cm i bredden.

8 Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 4-5 snoninger.

9 Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger.  Læg den resterende dejsnip hen over de to snoninger og placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene med dejsnippen til dig, så snippen hæftes ind i bollen.

10 Sæt bollerne på et par bageplader med bagepapir, så snoningerne vender opad og dejsnippen nedad. Lad bollerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i ca 2 timer.

11 Pensl kanelbollerne med æg, drys med lidt sukker og bag dem ved 200 grader i ca. 12-14 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.

Bollerne kan fryses og varmes i en ovn ved ca. 150 grader i 15 min, hvis de sættes frosne i ovnen.

Streg

Se også min opskrift på Brunsviger.

 

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: