Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme og remonce er en gammeldags fastelavnsbolle. Det er snart fastelavn, så jeg har bagte fastelavnsboller med mine børnebørn Osvald og Frode.

Fastelavnsboller med creme

De elsker at bage, og selvfølgelig skal der forskellig farve glasur på bollerne. Helst også så meget pynt som muligt.

Fastelavnsboller med creme

Mine fastelavnsboller kan man godt kalde gammeldags fastelavnsboller med en sprød overflade. Fastelavnsbollerne er bagt med smør og gær. Dejen kan godt være lidt klistret. Samtidig er den dog nem at arbejde med, og det bliver en lækker fastelavnsbolle.

Det er vigtigt med et godt fyld, så jeg har fyldt fastelavnsbollerne med både creme og remonce.

Ingredienser:

Der bliver 16 fastelavnsboller.

Dej til fastelavnsboller:

  • 300 g smør.
  • 600 g hvedemel.
  • 1 spsk rørsukker.
  • 1 tsk kardemommepulver.
  • 40 g gær.
  • 2 dl mælk.
  • 2 æg.

Creme:

  • 2½ dl sødmælk.
  • Korn af ½ stang vanilje.
  • 3 æggeblommer.
  • 70 g sukker.
  • 20 g maizena.
Remonce:
  • 100 g marcipan (brug en god marcipan med masser af mandler og mindre sukker).
  • 100 g blødt smør.
  • 60 g sukker.
Glasur:
  • 200 g flormelis.
  • 1 spsk cacao.
  • Vand.

Tilberedningstid: 2½ time.

Hævetid for dejen: 1 time for dejen og 20 minutter for de sammenlagte boller.

Bagetid: 20 minutter ved 200 grader over- og undervarme.

Nybagte fastelavnsboller

Tilberedning:
Fastelavnsboller med creme:

Start med cremen, så den er klar, når bollerne skal formes.

Creme:

1 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

2 Kog mælken op sammen med vaniljekorn og den tomme vaniljestang,

3 Pisk æggeblommerne med sukkeret til en luftig æggesnaps. Rør maizenaen i æggesnapsen.

4 Fjern vaniljestangen og hæld mælken i æggemassen under kraftig piskning.

5 Hæld æg- og mælkeblandingen tilbage i gryden og varm cremen op til den tykner. Cremen må gerne koge et kort øjeblik, men pas på den ikke brænder på. Hæld cremen op i en skål. Læg et stykke film over cremen og sæt den i køleskabet til den skal bruges.

Dej til fastelavnsboller:

6 Bland sukker og kardemomme i melet.

7 Skær smørret i mindre stykker og smulr smørret ind i melet til det er jævnt fordelt i melet.

8 Lun mælken og opløs gæren i mælken.

9 Pisk æggene sammen og hæld mælken med gær og de piskede æg i melet.

10 Ælt dejen til en smidig og blød dej. Lad det hæve 1 time på køkkenbordet. Dejen er lidt klistret. Du kan godt tilsætte lidt mere mel, hvis du synes, men pas på den ikke bliver for fast.

Remonce:

11 Rør marcipan, smør og sukker sammen med en gaffel. Remoncen må helst ikke røres med en elmikser, da remoncen let vil skille.

Formning af bollerne:

12 Del dejen i to dele og rul dejen ud til en rektangulær firkant ca 3 mm tyk. Dejen skal ikke æltes.

13 Skær 8 firkanter af dejen. Anbring en lille skefuld remonce på hver firkant, derefter en skefuld creme.

14 Saml dejen over fyldet og form en rund bolle. Læg bollen med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir.

15 Lad bollerne hæve i 20 cm på pladen. Bages ved 200 g over- og undevarme i 20 min.

16 Bollerne pyntes med  glasur af flormelis blandet med kakao eller ønsket farve glasur.

Streg

Se også min opskrift på fastelavnsboller med flødeskum, creme og syltetøj.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: