Tomatsovs til pasta

Tomatsovs til pasta er en enkelt og lækker pastaret med smag af solmodne tomater og Italien. Det er en børnevenlig ret, som jeg har serveret til Osvald på 7 og Frode på 3.

Tomatsovs til pasta

Det er en ret som er relativ hurtig at tilberede, selv om tomaterne skal koge mindst 30 minutter. Den lange kogetid får den skarpe og syrlige tomatsmag til at forvandle sig til en blød og fyldig smag af tomater.

Jeg har anvendt hakkede tomater på dåse, da det ikke altid er nemt at få de rigtig fuldmodne tomater, som er bedst til en sådan ret.

Jeg har serveret tomatsovsen med tagiatelle.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • 4 – 5 spsk olivenolie.
  • 3 spsk frisk hakket persille.
  • 1 lille løg.
  • 4 fed hvidløg.
  • 2 dåser hakkede tomater.
  • 1 spsk flydende honning.
  • Evt. lidt havsalt.
  • Frisk kværnet peber.
  • Frisk basilikum til servering.
  • Frisk revet parmesanost til servering.
  • 250 g tagliatelle.

Tilberedningstid: 60 minutter.

Tomatsovs med tagliatelle

Tilberedning:
Tomatsovs til pasta

Tomatsovs:

1 Rens løget. Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint sammen med løget. Skyl persillen og hak det groft.

2 Varm olivenolien op på en pande eller gryde. Svits de hakkede løg og hvidløgsfed sammen med persillen. Lad det hele stege nogle minutter til løgene er bløde.

3 Kom de hakkede tomater på panden. Skru op for varmen indtil tomaterne er begyndt at koge. Tilsæt grøntsagsbouilonterningen. Skru ned for varmen og lad tomatsovsen simre ved svag varme under låg i ca 30 minutter.

4 Smag tomatsovsen til med salt og peber.

Kogning af tagliatelle:

5 Sæt rigelig vand over i en gryde og tilsæt 1 – 2 tsk salt.

6 Når vandet koger kommes tagliatellen i vandet. Kog vandet op og kog pastaen til den er al dende.

7 Hæld vandet fra og kom din tagliatelle I tomatsovsen, og lad den koge færdig heri.

Servering af tomatsovs med pasta:

8 Server tomatsovs med pasta i dybe tallerkener. Riv parmesan over og pynt med friske basilikumblade.

Streg

lSe også min opskrift på Tagliatelle med panchetta og spidskål.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: