Ovnbagt spidskål med pesto og Serrano

Ovnbagt spidskål med pesto og Serrano har en kraftig og fyldig smag. Det er et lækkert måltid i sig selv.

Pesto og serranoskinke på ovnbagt spidskål

Jeg elsker spidskål og kan spise denne lækre kål i alle mulige variationer. Det er en grøntsag, som heldigvis kan fås hele året.

Spidskålen er lige så stille blevet sneget ind i mit køkken og erstatter om vinteren den grønne salat, som min mand ellers sværger til. Jeg ser med stor tilfreds på, at han snitter spidskålen til de salater, som han står for.

Denne gang har jeg smurt rigelig med hjemmelavet basilikumpesto på spidskålen inden den bages. Serrano skinken har jeg bagt i ovnen, så den er sprød og lækker.

Basilikumpesto kan købes i alle dagligvarer butikker. Men du kan hurtigt tilberede den selv. Du får opskriften her.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • Et spidskål.
  • Olivenolie til at pensle det ovnfaste fad.
  • 4 spsk god olivenolie til at pensle på spidskålen.
  • 6 spsk hjemmelavet basilikumpesto.
  • 2 dl revet Thyborøn – Ravost fra Thiese.
  • 4 spsk kapers.
  • 20 grønne oliven med rød peber.
  • 4 skiver Serranoskine.
  • Basilikumblade til pynt.

Tilberedningstid: 35 minutter.

Bagetid: 20 – 25 minutter ved 175 grader varmluft.

Spidskål med pesto

Tilberedning:
Ovnbagt spidskål med pesto og Serrano

Indstil ovnen til 175 grader varmluft.

1 Kom Serranoskinken på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen på den næstøverste rille. Lad dem stege indtil de er sprøde.

2 Tag Serranoskinken ud af ovnen. Lad den køle af på pladen, mens spidskålen tilberedes.

3 Fjern de yderste og groveste blade på spidskålen, og skyl den godt.

4 Del spidskålen på langs i 4 stykker. Fjern den grove stilk.

5 Anbring de kvarte spidskål i det ovnfaste fad med skærefladerne opad. Pensl fladerne med olivenolie. Fordel pestoen over spidskålene. Bag dem i 20 – 25 minutter ved 175 grader varmluft. Spidskålen skal ikke bages så lang tid, at den falder sammen. Den må gerne have lidt bid.

6 Riv Ravosten fint. Dræn kapers for lage. Skær de grønne oliven i skiver.

7 Skær den ovnstegte Serranoskinke i mindre stykker.

8 Tag de bagte spidskål ud af ovnen. Lad dem stå i nogle minutter, inden osten kommes på. Den skal helst ikke smelte med det samme.

9 Anbring de bagte spidskål på tallerkener. Fordel den revne Ravost på de bagte spidskål. Kom stykker af Serranoskinke oven på osten. Drys med kapers og de skivede grønne oliven. Pynt med et par blade basilikum.

Streg

Se også min opskrift på Pastaret med savoykål og serranoskinke.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: