Sommersalat med rygeost og radiser
Sommersalat med rygeost og radiser er en sommerklassiker for min mand.
Jeg har i flere år arbejdet med at få den rette smag på en sommersalat, som svigermor lavede den. Den skal have en god smag af rygeost samtidig med at den skal være cremet. Der skal være et passende indhold af radiser, agurk og purløg.
Når min mand tager sin første mundfuld, fortæller han historien om sin mors sommersalat, som han fik som barn. Jeg har også smagt min svigermors sommersalat, og den var rigtig lækker.
Det er et godt sommerpålæg som er billig og simpel at lave. Ingredienserne kan fås i enhver fødevareforretning. Jeg glæder mig også over, at frokostretten består af udelukkende danske produkter.Det kan også erstatte noget af det kedelige kødpålæg, som vi også skal spise mindre af.
Jeg skræller også agurken, som min svigermor gjorde. Jeg er usikker på, hvorfor hun skrællede agurken, men jeg gør det på grund af smagen, som kan være lidt bitter.
Hvis det er muligt bruger jeg en rygeost med en fedtprocent på 10%, da den smager af mere. Men det er også godt nok med en mindre fed rygeost.
Ingredienser:
- 175 g rygeost
- ¼ bæger creme fraiche 38%
- 2 spsk tykmælk
- 2 spsk god mayonnaise
- 1 bundt radiser
- 1 bundt purløg
- ¼ agurk
- Salt og peber
Tilberedelsestid: 15 minutter.
Opskriften er til 4 stykker rugbrød.
Mine egne radiser har desværre ikke fået vand nok og er blevet lidt for træede, så jeg måtte ud at købe radiser.
Tilberedning:
Sommersalat
1 Rør rygeosten sammen med creme fraiche, tykmælk og mayonnaise til en jævn creme. Smag til med salt og peber
2 Skær den grønne top af radiserne og vask dem grundigt. Skær radiserne i tynde skiver.
3 Skræl agurken og skær den i mindre tern.
4 Skyl, klip og hak purløgene fint. Tag lidt fra til pynt.
5 Bland radiser, agurk og purløg i rygeostecremen.
6 Pynt med purløg.
Server sommersalaten til skiver af rugbrød sammen med nogle radiser.
Har du prøvet mit rugbrød med kerner og hvidtøl? Se opskriften her.
Søgeord: Sommersalat, Rygeost[/one_half_last]
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar