Focaccia med græske oliven
Focaccia med græske oliven er tilberedt med surdej. Det er lækkert at servere som snack før middagen.
Det er skønt at kunne servere et godt brød som en snack før middagen. Der er så meget smag i brødet at det kan serveres alene. Det er dog også lækkert med en pesto eller måske bare en lille skål med en god olivenolie.
Dette focacciabrød er let og på engang sprødt og svampet, som et focaccia skal være. Selv om det er bagt med surdej, så er det også rimelig let at bage. Dejen til brødet har stået i 24 timer i køleskabet, før jeg bagte det. Brødet kom direkte i ovnen, efter det blev anbragt i en bradepande.
Focaccia med græske oliven er bagt med hvedemel med et proteinindhold på 12%, som er det jeg bruger til surdejsbrød.
Brødet er smurt med en blanding af olivenolie, vand og salt, toppet med græske oliven, frisk rosmarin og salt.
Jeg har frisket surdejen op om morgenen og blandet brøddejen først på eftermiddagen, sammen med surdejen. Dejen er kommet i køleskabet sidst på eftermiddagen. Dejen stod i køleskabet til sidst på eftermiddagen næste dag, hvor det blev bagt umiddelbart efter.
Til min hvedesurdej er jeg begyndt at anvende stenmalet hvedemel. Jeg har til denne focaccia opfrisket surdejen, som har stået i køleskabet i et par dage.
Du kan opfriske surdejen inden du går på arbejde og blande brøddej og surdej, når du kommer hjem.
Brødet holder sig et par dage i en plastikpose, og skal bare varmes i ovnen inden det serveres. Så er det lige så godt som nybagt.
Du kan se mine videoer om bageprocessen med eau de bassinage og foldning på min You Tube kanal.
Ingredienser:
Ny surdej:
- 25 g hvedesurdej.
- 100 g stenmalet hvedemel.
- 100 g vand.
Focaccia dej:
- 500 g hvedemel med 12% protein.
- 450 g vand.
- 1 spsk salt.
- 1 spsk olivenolie.
- 110 g ny hvedesurdej.
Topping:
- 8 spsk god olivenolie.
- 8 spsk vand.
- 1 spsk fint altlanterhavssalt.
- 4 spsk frisk rosmarinblade.
- 2 dl græske oliven.
- Groft atlanterhavssalt til at drysse på.
Tilberedningstid: 2 dage.
Bagetid: 25 – 30 minutter ved 200 grader konventionel varme. Brødet skal være gyldent.
Tilberedning:
Focaccia med græske oliven
Dag 1
Ny surdej:
1 Bland 25 g hvedesurdej sammen med vand og hvedemel. Dæk surdejen til med et klæde og lad den stå på køkkenbordet.
Focaccia:
2 Bland mel og 350 g af vandet sammen med 110 g af den nye surdej til din focaccia. Lad dejen stå overdækket på køkkenbordet i 30 minutter.
Sæt resten af surdejen i køleskabet i en tæt beholder.
Eau de bassinage:
3 Hæld olivenolien over dejen og arbejd den ind i dejen ved at vride rundt med fingrene.
4 Arbejd resten af vandet ind i dejen over 2 – 3 gange på samme måde som med olivenolien. Gem en smule af vandet til saltet. Dejen er klistret.
5 Drys saltet over dejen og hæld resten vandet over. Arbejd begge dele ind i dejen. Lad dejen hvile overdækket i 20 minutter.
Foldning:
Dejen skal foldes to gange i alt med 20 minutters pause mellem hver foldning.
6 Skyl hænderne i koldt vand og løft dejen op i midten og fold den bag over. Drej fadet ¼ omgang og gentag. Gentag foldningen, til du er kommet hele vejen rundt. Lad dejen hvile i 20 minutter og gentag foldningen.
7 Stil dejen i køleskabet til næste dag.
Dag 2
Bagning:
8 Læg bagepapir i bunden af en en bradepande på ca 25 x 40 cm. Bred focaccia dejen ud på bradepanden.
9 Bland olivenolie, vand og salt til en ensartet væske. Lav fordybninger i dejen med fingrene. Hæld væsken ud over dejen.
10 Riv nålene af rosmarinen og drys dem ud over dejen. Anbring de græske oliven oven på dejen og drys med salt.
11 Bag focaccia brødet i 25 – 30 min i en forvarmet ovn på 200 grader konventionel varme.
Spis brødet til en suppe eller bare som snack.
Se også min opskrift på Spaghetti med hvidløg og salvie.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar