Salat med spidskål og glaskål

Salat med spidskål og glaskål garneret med stegte champignons, kikærter og stegt kyllingelever.

Salat med spidskål og glaskål

 

Glaskål:

Salat med spidskål og glaskål er en lækker saftig og sprød salat med smag af sommer og sol.

Glaskål er en lidt overset kål, og jeg har også haft lidt svært ved at finde ud af, hvordan jeg skal anvende den. Når glaskålen bliver revet groft, giver den et friskt indslag til salaten. Så nu er jeg blvet temmelig vild med kålen. Glaskål er saftig med en frisk og samtidig let sødlig smag. Nogle synes, at smagen er bitter. Men det er jeg bestemt ikke enig i.

Glaskålen indeholder kulhydrater og proteiner. Desuden er der masser af fibre i glaskål, så det er bare med at komme igang med at bruge den i maden.

Stegte grøntsager i salaten:

Jeg kan godt lide at kombinere en salat med stegte grøntsager. Til denne salat har jeg stegt champignoner sammen med kikærter og krydret dem med sød chilisovs.

Jeg har altid kogte kikærter i fryseren, som jeg tager ud og kommer direkte på panden. Kikærter kan også købes kogte på dåse.

Kyllingeleveren er stegt med løg, hvidløg og timian. Tilslut har jeg hældt lidt sherry over. Kyllingeleveren skal ikke steges for længe, da den let bliver tør og kedelig.

Du kan udelade kyllingeleveren, hvis du gerne vil servere retten uden kød.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Salat:
  • ½ hvidt spidskål.
  • 1 lille hjertesalat.
  • 3 dl revet glaskål.
  • 250 g champignons.
  • 150 g kogte kikærter.
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
  • 2 spsk sød chilisovs.
  • 1 skalotteløg.
  • 1 fed hvidløg.
  • et par kviste timian. Tørret timian kan anvendes.
  • 150 g kyllingelever. Hvis frossen skal det tøs op inden.
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
  • 2 spsk sherry Fino.
  • salt og peber.
Dressing:
  • 1 tsk dijonsennep.
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike.
  • ¾ dl god olivenolie.
  • 1 tsk flydende blomsterhonning.
  • salt og peber.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Tilberedning:
Salat med spidskål og glaskål

1 Rens og skyl champignonerne.

2 Varm olivenolie op på en pande. Steg champignonerne ved svag varme i 10 – 15 minutter. Tilsæt kikærterne og steg videre, indtil kikærterne er blevet gyldne. Tilsæt chilisovsen og drys med salt og peber. Rør rundt. Sluk for panden og lad det hele på panden indtil det skal i salaten.

3 Skær senerne af kyllingeleveren. Det er nemt at gøre, hvis kyllingeleveren stadig er lidt frossen.

4 Rens skalotteløg og hvidløg og hak det fint sammen. Skyl timianen, hvis den er frisk. Varm olivenolien op på en pande og svits skalotteløg,  hvidløg og timian et kort øjeblik. De skal ikke tage farve. Kom kyllingeleveren på panden og steg kyllingeleveren, til det er sprødt uden at være helt gennemstegt. Drys med salt og peber. Hæld sherryen på panden og steg til væsken er absorberet. Sluk for varmen og lad kyllingeleveren blive på panden.

5 Snit spidskålen fint og anbring den på et fad.

6 Skyl hjertesalaten og skær den i strimler. Fordel den oven på spidskålen.

7 Skræl glaskålen og riv den groft. Læg den revne glaskål oven på hjertesalaten.

8 Anbring den stegte kyllingelever oven på salaten.

9 Kom de stegte champignons og kikærter oven på salaten. Pynt eventuelt med friske basilikumblade.

Dressing:

10 Rør sennep sammen med balsamicoeddiken og tilsæt olivenolien lidt af gangen til du har en lægger cremet dressing. Smag til med flydende honning.

11 Hæld dressingen over salaten eller server den til.

Streg

Se også min opskrift på salaten: Rosenkål med spidskål.

 

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: