Blommemarmelade

Blommemarmelade af svedskeblommer kogt ind til en tyktflydende confiture. Det er en typisk fransk måde, at koge marmelade.

Blommemarmelade

Min blommemarmelade har kogt i flere timer, så den er blevet som en fransk confiture. Jeg lærte at koge blommemarmelade af en franskmand, da jeg var på ferie i Vaugines i Luberon.

Da jeg var på besøg hos familien, undrede jeg mig over, hvad der stod og kogte i en stor åben kobbergryde på komfuret. Det var såmænd blommer, der havde stået og simret i flere timer.

Blommerne stod stadig og kogte, da vi takkede af for aftenen.

Jeg smagte marmeladen dagen efter, og den var utrolig lækker med en meget kraftig smag. Marmeladen var dog lidt for stiv efter min smag.

Jeg har dog kun kogt mine blommer i 3 timer. Marmeladen har stadig en stæk og lækker smag.

Når blommerne koger så længe, er det ikke nødvendigt at bruge Melatin til at tykne marmeladen.

Jeg serverede blommemarmeladen til kyllingelevermousse sammen med råsyltede rødløg.

Blommemarmelade

Desværre har jeg ikke et blommetræ i min nye have. Til gengæld var jeg så heldig at få nogle lækre meget modne blommer af en veninde. Det er blå blommer og jeg tror at det er svedskeblommer.  Blommerne var så modne, at de skulle syltes med det samme.

Ingredienser:

  • 1,4 kg svedskeblommer uden sten.
  • 1 kg sukker.

Tilberedningstid: 3 – 4 timer med udstening af blommerne.

Der bliver 4 mellemstore glas af 1,4 kg blommer.

Tilberedning:
Blommemarmelade

1 Fjern stenene fra blommerne og skyl dem.

2 Kom blommerne i en gryde sammen med sukkeret. Varm gryden langsomt op, så det ikke brænder på.

3 Lad blommerne simre i 2 – 3 timer ved svag varme. Rør i marmeladen ind i mellem.

4 Skold syltetøjsglas i kogene vand. Skyld de afkølede glas med atamon.

5 Kom marmeladen i glassene og skru låget på med det sammen.

Streg

Se også min opskrift på Abrikosmarmelade.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: