Fish and chips

Fish and chips her serveret med tatar sauce og ærtepuré er en sjov og skøn ret, som smager bedst når den er hjemmelavet.

Fish and chips

Min mand Karsten er ret vild med fish and chips, og da han forslog at vi købte den færdige ret hos vores fiskehandler fik jeg den ide, at jeg selv kunne lave retten.

Det tager selvfølgelig en del tid at tilberede fish and chips selv, men jeg syntes at det kunne være sjovt at prøve selv at tilberede retten. Så ved jeg også hvilken kvalitet jeg får.

Det er altid et lidt af et eksperiment at levere en ret, hvor der er nogle forudbestemte forventninger til hvordan retten skal smage. Så jeg er altid noget spændt på, hvilken reaktion jeg får. Heldigvis fik jeg store roser for mit eksperiment, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg tilbereder fish and chips. Det er jo ingen sag at skalere retten op i en større skala.

Jeg har fået inspiration til retten fra Gastromand.

Beignetdej:

Fisken vendes i mel og derefter i en velsmagende beignetdej. Jeg har tilsat en smule rom til dejen.

Jeg valgte kuller i stedet for torsk, da kuller er en smule billigere og smager mindst lige så godt som torsk.

Fish and chips

Man kan vælge at tilberede sine egne pomfritter. Jeg valgte den nemme løsning og købte en pose økologiske pomfritter. Der skal blot afsættes god tid til at bage dem i ovnen.

Jeg startede med at tilberede røre den første del af beignetdejen sammen, så den kunne hvile i køleskabet, mens jeg tilberede tilbehøret. tatarsaucen og ærtepuréen. Derefter kom jeg pomfriterne i ovnen, mens jeg færdiggjorde beignetdejen og friterede fisken.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • 500 g torsk eller kuller.
  • 1 liter rapsolie til fritering.
  • 500 g frosne pomfritter.
Beignetdej:
  • 250 g mel.
  • 1 tsk salt.
  • 2 spsk smeltet smør.
  • 1½ dl øl.
  • 2 dl vand.
  • 1 spsk rom.
  • 2 stk æggehvider.
  • lidt mel til at vende fisken i.
Tatarsauce:
  • 200 g god mayonnaise.
  • 2 spsk creme fraiche 9 procent.
  • 1½ spsk fint hakket kapers.
  • 3 spsk fint hakket syltede agurker.
  • 1 spsk fint hk løg.
  • 1 spsk fint hakket purløg.
  • 1 spsk fint hakket persille.
  • 1 spsk fint hakket dild.
  • 1 tsk dijonsennep.
  • salt og friskkværnet peber.
Ærtemos:
  • 300 g ærter (gerne frosne)
  • 1 spsk smør
  • ½ dl bouillon (hønse eller grøntsag)
  • 1 håndfuld mynteblade.
  • Saft af ½ citron.
  • Salt.

Tilberedningstid: 90 timer.

Tilberedning:
Fish and chips

Beignetdej:

1 Smelt smøret. Rør det smeltede smør sammen med mel, øl, vand, salt og rom. Stil evt dejen på køl, mens tilbehøret tilberedes.

Tatarsauce:

2 Rør mayonnaisen sammen med creme fraichen og dijonsennep.

3 Hak kapers og de syltede agurker sammen med løget. Vend det i mayonnaisedressingen.

4 Skyl og hak purløg. persille og dild og vend det i mayonnaisedressingen. Smag til med salt og peber. Kom husholdningsfilm over skålen og sæt den på køl til den skal serveres.

Ærtepurè:

5 Kom de frosneærter i en gryde med bouillon og smør. Kog det hele op.

6 Hak myntebladene groft. Pres citronen og kom det hele ned i gryden. Blend indholdet med en stavblender og smag til med salt.  Kom det i en skål og stil det på køkkenbordet til det skal serveres.

Den lette version af pomfritter:

7 Bag pomfritterne I ovnen efter anvisningen. De skal som regel have lidt mere tid end der står.

Beignetdej og fritering af fisken:

8 Skært fisken i passende stykker.

9 Pisk æggehviderne stive og bland dem i dejen.

10 Varm rapsolien op i en gryde.

11 Vend fiskestykkerne i lidt mel. Vend dem i dejen. De skal være helt dækket af dej.

12 Friter fiskestykkerne i rapsolien indtil de er gyldne og sprøde. De skal vendes en gang i mellem.

Servering:

Server dine fish and chips med ærtepuré, tatarsaucen og selvfølgelig pomfritter.

Streg

Se også min opskrift på Tyrkisk kylling med kartofler.

 

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: