Currently browsing

Alle artikler

Risotto med kulmule og safran

Risotto med kulmule og safran

Cremet risotto med kulmule og safran. Nøglen til en god risotto er smagen og konsistensen. Risottoen skal være cremet og fløjlsblød.   …

Vaniljeis med karamelchokolade

Flødeis med karamelchokolade

Flødeis med karamelchokolade og vanilje er en lækker dessert for både voksne og børn. Den hjemmelavede is kan fint konkurrere med købt …

Hyldeblomst saft

Hyldeblomst saft som sommerdrik

Hyldeblomst saft er en lækker sommerdrik, som mine børnebørn elsker. Det er netop tiden til at hylde denne lækre drik. Hyldeblomst saften …

Blomkålssuppe med pastinak

Blomkålssuppe med pastinak

Blomkålssuppe med pastinak og toppet med friskhakket mynte er en lækker sommersuppe. Jeg serverede nybagt focaccia til denne suppe. Blomkålssuppe er efter …

Focacia med sorte oliven

Focaccia med sorte oliven

Focaccia med sorte oliven er tilberedt på surdej. Det er et lækkert blødt brød med en sprød skorpe, som er velegnet til …

Salat med prosciutto og pecorino

Salat med prosciutto og pecorino

Salat med prosciutto og pecorino er en lækker tapas. Salaten er rucola og serveret med en creme af gedefriskost.   Rucola er …

Mazarinkage med rabarberkompot

Mazarinkage med rabarberkompot

Mazarinkage med rabarberkompot er en lækker kage eller dessert, som smager af sol og sommer. Mazarinkage med rabarberkompot er sammensat af en …

Stegt flæsk med salat

Grundlovsdag: Stegt flæsk

Stegt eller grillet flæsk hører Grundlovsdag til. Jeg serverer det med grøn salat med tomater, agurker, friskost af gedemælk, rødløg og basilikum. …

Pasta med squash og salvie

Pasta med squash og salvie er her serveret med en løvstikkepesto og garneret med syltede hybenskaller. Pasta med squash og salvie er …

Knækbrød med kerner

Knækbrød med kerner

Knækbrød med kerner er lækkert sprødt og kan også kaldes en kiks. Knækbrødet er lækkert som en snack til humus eller pesto. …

Manitoba surdejsbrød

Manitoba surdejsbrød

Manitoba surdejsbrød  er et nyt brød i min samling af surdejsbrød. Jeg har drysset speltflager i bunden af hævekurven for at give …

Grøntsagskompot med hyben

Grøntsagskompot med hyben

Grøntsagskompot med hyben, serveret med en creme af krydderost. Det er en let lille tapas, som består en lille kompot af grøntsager …

Stegt spidskål med Havgus

Stegt spidskål med Havgus

Stegt spidskål med Havgus som hovedret. Det var revolutionerende! Det er simpelt og lækkert. I min mand Karstens optik, er spidskål fint …

Rabarkompot med lakridscreme

Rabarberkompot med lakridscreme

Rabarberkompot med lakridscreme er en lækker og smagfuld lille afslutning på et godt måltid mad. Suppleret med en creme af græsk yoghurt …

Rejer i chili

Rejer i chili med citronmayonnaise

Rejer i chili med citronmayonnaise stegt med hvidløg, skalotteløg og masala.   Rejerne er stegt sammen med chili, skalotteløg og hvidløg. Jeg …

Vaniljemuffins med ribs

Vaniljemuffins med ribs

Vaniljemuffins med ribs er en lækker muffin som på samme tid er sød og frisk. Vaniljemuffins med ribs kan serveres med eller …

Varmrøget laks

Varmrøget laks på Weber-grill

Varmrøget laks på kuglegrill er lækkert og nemt. Her er rygmetoden. Rygningen sker på en specielt tilpasset klassisk Weber Premium Kuglegrill, som vi kun …

Ølbraiseret svinemørbrad

Ølbraiseret svinemørbrad

Ølbraiseret svinemørbrad serveret som en pastaret. Det er en lækker gryderet som kan serveres til både hverdag og til gæster. Svinemørbrad skal …

Løvstikkepesto med hasselnødder

Løvstikkepesto med hasselnødder

Løstikkepesto med hasselnødder er lækkert til en pastaret eller blot som dip til brød eller grissini.   Jeg har en løvstikke i …

Marengs med lakridssmag

Marengs med lakridssmag

Marengs med lakridssmag er bare en fuldtræffer.  Seje marengs og bløde inden i med smag af lakrids er noget for de bedste slikmunde. …

Lyst surdejsbrød med mælk

Lyst surdejsbrød med mælk

Lyst surdejsbrød med mælk har en let og luftig krumme. Brødet er bagt kun med hvedemel og så er der mælk i …

Hveder til St. Bededag

Hjemmelavede hveder med masser af smag af kardemomme, lige klar til at flække og riste til dagen før St. Bededag. Hveder for ikke …

Hollandaise

Hollandaise, en grundopskrift

Hollandaise, en grundopskrift på hvordan du få en lækker og luftig gylden sauce eller sovs, som kan serveres til mange forskellige retter. …

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs, serveret med masser af persille, en klat smør og et par skiver rugbrød, hensætter mig til Restaurant Grøften i Tivoli med …

Frikadeller med stuvet spidskål

Frikadeller med stuvet spidskål

Frikadeller med stuvet spidskål er en traditionel gammel dansk ret. Heldigvis er stuvet kål på vej tilbage til det danske køkken, for …

Hvide asparges med hollandaise

Hvide asparges med hollandaise

Hvide asparges med hollandaise. De hvide asparges er stegt i smør, serveret med Serranoskinke og løg, toppet med hakket mynte. De hvide …

Spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara

Sphagetti Carbonara kan føres tilbage til Romerriget. Der er flere forklaringer på navnets oprindelse. Nogle mener at det var en ret, som …

Soufflé med asparges

Soufflé med asparges

Soufflé med asparges. En soufflé med en flot farve og skøn smag af forår og sol, serveret med smeltet smør.   Soufflé …

Bøf LIndstrøm

Bøf Lindstrøm

Bøf Lindstrøm serveret med en lækker creme af gedefriskost til ovnbagte pomfritter og en salat af kål og courgette. Det er et …

Salat af kål med laks

Salat af kål med røget laks

Salat af kål med røget laks er en fyldig blandet salat med flere slags kål, ristede kikærter og røget laks, serveret med …

Pulled lam med råsyltede rødløg

Pulled lam med råsyltede rødløg

Pulled lam med råsyltede rødløg serveret som en tapas eller lille forret. Retten har en kraftig smag og de råsyltede rødløg giver …

Terrine de campagne

Terrine de campagne

Terrine de campagne, rustik og elegant på samme tid. Det kan ikke være mere landligt og fransk. Terrinen er sammensat af svinekød, …

Traditionelle solæg

Traditionelle solæg

Solæg er en sønderjysk ret, og kan serveres på flere måder. Solæg er et vigtigt indslag i vores Påske. Grundopskriften på æggene …

Risotto med salvie

Risotto med salvie

Risotto med salvie er en enkel ret. Det gælder både tilberedning og smag. Salvien får lov til at stå klar og ren …

Sauerkraut med kommen

Sauerkraut med kommen

Sauerkraut med kommen er et velsmagende og sundt tilbehør til kødretter. Samtidig er det nemt at tilberede. Sauerkraut er en kulturel spise …

Svineskank med sauerkraut

Svineskank med sauerkraut

Svineskank med sauerkraut er en klassisk tysk egnsret. På et tysk spisekort er det Schweinhaxe auf Sauerkraut eller Eisbein mit Sauerkraut. Den …

Tapas med dadler og blå ost

Tapas med dadler og blå ost

Tapas med dadler og blå ost er en lille tapas fuld af mange smagsnuancer. Denne smagsfulde  tapas har jeg serveret på en …

Surdejsboller med gulerødder

Surdejsboller med gulerødder

Surdejsboller med gulerødder. Gulerodsbollerne har en lækker sød smag og flot krumme. Morgenboller, burgerboller og madpakkeboller: Surdejsboller med gulerødder er lækre at …

Kanelsnurrer med smør

Kanelsnurrer med smør

Kanelsnurrer med smør. De er lækre og saftige. De er sjove at bage både for voksne og sammen med børnene. Selv om …

Surdejsbrød med rødbeder

Surdejsbrød med rødbeder

Surdejsbrød med rødbeder er et lækkert og sundt brød med masser af smag og fibre. Fire videoer med instruktion i artiklen. Surdejsbrød …

Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme, remonce og chokolade. Det er fastelavn, så jeg vil ikke snyde mine læsere for min favoritopskrift på fastelavnsboller. Det …

Surdejsbrød med Ølandshvede

Surdejsbrød med Ølandshvede

Surdejsbrød med Ølandshvede. Brødet er håndæltet med mere vand og mere Ølandshvede.   Det er lidt af en proces at få det …

Fastelavnsboller af wienerbrødsdej

Fastelavnsboller af wienerbrødsdej

Fastelavnsboller af wienerbrødsdej fyldt med creme og rabarberkompot. Det er snart fastelavn og der skal selvfølgelig serveres fastelavnsboller af wienerbrødsdej, og hvad …

Blomkålsgratin

Klassiker: Blomkålsgratin med ærter

Let og luftig blomkålsgratin med ærter, serveret med smeltet smør. Blomkålsgratin serverede jeg ofte til familien da børnene var små. Det er …

Skaldyrsbisque med rejer

Skaldyrsbisque med rejer

Skaldyrsbisque med rejer serveret med basilikumolie er lige så lækker som en bisque tilberedt på hummer. Den har smag af skaldyr og …

Torsk i mayonnaise

Torsk i mayonnaise

Torsk i mayonnaise som restemad. I min version er det nærmere en luftig torskecreme. Det er en lækker frisk ret, som jeg …

Spaghetti med palmekål og skinke

Spaghetti med palmekål og skinke

Spaghetti med palmekål og skinke er en sauce tilsat gulerødder og krydret med timian og flydende honning.   Saucen tilberedes og den …

Avocado med creme tatare

Avocado med creme tatare

Avocado med creme tatare er en lækker og let tapas. Her har jeg serveret denne grønne tapas med tyndt hjemmebagt knækbrød. Jeg …

Specier med nødder og tranebær

Specier med nødder og Tranebær

Specier med nødder og tranebær. Specierne er sprøde med en karamelliseret smag. Nødderne i mine specier er hakket fint sammen med tranebær. …

Chokolademousse med chantilly creme

Chokolademousse med chantilly creme

Chokolademousse med chantilly creme. Chokolademoussen er en ægte fransk chokolademousse, som har en kraftig chokoladesmag. Den er pyntet med chantilly creme og …

Salat med sprødstegte kikærter

Salat med sprødstegte kikærter

Salat med sprødstegte kikærter. Den fyldige salat består af spidskål, sprødstegte kikærter, avocado, rejer, hummus, og æg. Salaten er serveret med skiver …

Brande de morue med spidskål

Brandade de morue

Brandade de morue er fransk fiskeret, hvor klipfisk indgår som en af hovedingredienserne. Jeg har her serveret fiskeretten med en salat af …

Sprød grønkål med hasselnødder

Sprød grønkålsalat

Sprød grønkålsalat med hasselnødder og svedsker er her serveret til en god traditionel kalveschnitzel med råstegte kartoffelskiver.   Grønkål er en lækker …

Brunsviger til kaffen

Brunsviger med rigelig remonce

Brunsviger – en lækker og saftig kage for de rigtige kageelskere. Remoncen er det afgørende. Den skal kunne smages i hele kagen. …

Risotto med kantareller og Chorizo

Risotto med kantareller og chorizo

Risotto med kantareller og chorizo. En fløjlsblød risotto med en kombination af let sødme og let bitterhed. Jeg har kæmpet lidt med …

Gule ærter og flæsk

Gule ærter med flæsk og pølse

Klassisk gammeldags gule ærter tilberedt med flæsk og medisterpølse. Det er en rigtig vinterspise her til lands. Jeg vil sige en klassisk dansk …

Tynde og sprøde pizzaer

Tynde sprøde pizzaer

Tynde og sprøde pizzaer, sådan skal pizzaer være. Fyldet skal være simpelt og samtidig smage af noget. Her er nogle af mine …

Apfelstrudel med flødeskum

Apfelstrudel sprød og fyldig

Apfelstrudel sprød og fyldig. Det er en lækker sprød kage med flere lag tynd dej. Den serveres med let pisket flødeskum. Apfelstrudel …

Flettet surdejsbrød med oregano

Flettet surdejsbrød med oregano

Flettet surdejsbrød med oregano. Brødet er et lækkert madbrød og står godt til en frokost-buffet med forskellige salater, patéer og suppe. Brødet …

Anderilette på glas

Anderilette med rødløg

Anderilette er trevlet andekød i eget fedt – et virkeligt elegant pålæg, eller en udsøgt lille forret. Jeg har tilberedt min anderilette …

Surdejsbrød med gulerødder

Surdejsbrød med gulerødder

Surdejsbrød med gulerødder. Saftigt og lækkert med smagen af de søde gulerødder. De revne gulerødder gør det lidt mere sundt at spise …

Kransekage med blød nougat

Kransekage med blød nougat

Kransekage med blød nougat pyntet op til nytårsaften sammen med min sønnesøn Osvald. Kransekagen er pyntet med guldstøv og klar til at …

Julemarked i Lüneburg med julestemning

Julemarked i Lüneburg

Julemarked i Lüneburg. Det er en tilbagevendende begivenhed, at min mand og jeg besøger et julemarked i en tysk by i december …

Julekage med appelsin og remonce

Julekage med appelsin og remonce

Julekage med appelsin og remonce er en rigtig wienerkringle fyldt med remonce, appelsinskaller, rosiner og mandler. Julestjerne blev kagen kaldt i min …

Lammekølle i tomatsauce

Lammekølle i tomatsauce

Lammekølle i tomatsauce er en lækker spansk ret stegt i rødvin og sherry. Langtidsstegt i tomatsauce. Garneret med abrikoser, svesker og pinjekerne. …

Rugbrød med kerner

Rugbrød med kerner

Rugbrød med kerner, saftigt og holdbart. Rugbrødet hænger sammen og er nemt at skære. Det holder sig godt og bevarer sin fugtighed. …

Svensk krydret limpa

Svensk krydret limpa

Svensk krydret limpa med smag af jul. Skorpen er sprød og krummen blød som er kendetegnet på en svensk limpa. Når vi …

Lasagne med squash og gulerødder

Lasagne med squash og gulerødder

Lasagne med squash og gulerødder og så selvfølgelig rigelig med bechamelsauce og revet parmesan. Jeg vil gerne anvende mindre kød uden dog …

Brosten som julesmåkager

Brosten som julesmåkager

Brosten som julesmåkager. Det er lækre småkager fulde af markant smag og som er lidt seje og bløde indeni, serveret med glasur. …

Laks med gedefriskost

Røget laks med gedefriskost

Røget Laks med gedefriskost og syltede rødløg på et stykke ristet rugbrød er en lækker tapas og meget simpel at tilberede. Den …

Plumkage som konfekt

Plumkage som konfekt

Plumkage som konfekt er julekagen. Plumkage skal der til hver jul. I år skal julekagen have en lidt anden smag og jeg …

Julekager og andet julebagværk

Alle mine julekager

Julekager og andet julebagværk. Det er snart december og det kribler i flere af os for at komme i gang med juleforberedelserne. …

Surdejsboller med rosiner

Surdejsboller med rosiner

Lækre surdejsboller med rosiner. Lækre og bløde med lidt mere stenmalet mel. En god og sund bolle som er god at servere …

Æg i olivenolie med salvie og timian

Tapas: æg i olivenolie

Tapas med æg i olivenolie, krydret med salvie og timian. Serveret med aioli og stegt palmekål. Det er en lækker tapas eller …

Vaniljekranse

Vaniljekranse fra min mors tid

Julekagebagningen er en af de traditioner, som ikke må brydes – herunder bagning af vaniljekranse. I mange år har sortimentet i julekagerne …

Fedtebrød-småkage med citronglasur

Fedtebrød med citronglasur

Fedtebrød glaseret med citronglasur skal fylde en af julekagedåserne i år. Det er en lækker lille sprød småkage som med citronglasur giver …

Pastasauce med palmekål og salvie

Pastasauce med palmekål og salvie

Pastasauce med palmekål og salvie. Det er en lækker og enkel vegetarisk pastaret med  ingredienser hentet i nærmiljøet. Palmekål og salvie er …

Krydret limpa med surdej

Limpa – krydret og sød

Limpa – krydret og sød. Denne limpa er bagt med surdej og krydret med honning, fennikel, anis, kommen og syltede appelsinskaller. Limpa …

Mandelhorn bagt med smør.

Mandelhorn bagt med smør

Sprøde mandelhorn bagt med smør med lækkert fyld af remonce med marcipan og hakkede mandler. Det spreder god hygge ved tebordet. Det …

Ungarsk gullasch.

Ungarsk gullasch med kartoffelmos

Ungarsk gullasch med oksetyksteg, rød peber, tomater og gulerødder. Det er en smuk ret med masser af smag. Jeg har tilberedt ungarsk …

Æblekage med mandellåg og flødeskum

Æblekage med mandellåg

Lækker og saftig æblekage med mandellåg serveret lun med flødeskum. Æblekagen er lækker som dessert eller som en kage til kaffen. Der …

Fiskefrikadeller med grønkål

Fiskefrikadeller med grønkål

Lækre saftige og sprøde fiskefrikadeller med grønkål. Jeg serverer mine fiskefrikadeller med kartofler og en kold kaperssovs, rødbedesalat og grønkålsalat. Det er …