Currently browsing

Alle artikler

Vaniljekranse

Vaniljekranse med tradition

Vaniljekranse med tradition, som er sprøde og med masser af vanilje.   Prøv også min opskrift på brune kager.    

Rundstykker med durum

Rundstykker med durum

Rundstykker med durum er skønne, lette og sprøde morgenbrød. De er lækre at servere på morgenbordet og så er de bagt på …

Brune kager

Brune kager

Brune kager med den krydrede smag af jul er optakten til jul for mig.   Opskriften på vaniljekranse finder du her:   …

Fish and chips

Fish and chips

Fish and chips her serveret med tatar sauce og ærtepuré er en sjov og skøn ret, som smager bedst når den er …

Butterdejsgalette med tomater

Butterdejsgalette med tomater

Butterdejsgalette med tomater serveret som snack eller en lille forret. Det smager så fuglene synger. Se også min opskrift på Peberfrugt med …

Creme brûlé

Creme brûlé

Creme brûlé serveret med friske blåbær og mynteblade. Tilberedt som Paul Bocuse ville gøre. Se også min opskrift på Pavlovas med lakrids …

Blommemarmelade

Blommemarmelade

Blommemarmelade af svedskeblommer kogt ind til en tyktflydende confiture. Det er en typisk fransk måde, at koge marmelade. Se også min opskrift …

Kyllingelevermousse med råsyltede rødløg

Kyllingelevermousse

Kyllingelevermousse er en lækker forret som jeg her serverer med råsyltede rødløg og figenkompot.

Salat med spidskål og glaskål

Salat med spidskål og glaskål

Salat med spidskål og glaskål garneret med stegte champignons, kikærter og stegt kyllingelever.   Se også min opskrift på salaten: Rosenkål med …

Focaccia med græske oliven

Focaccia med græske oliven

Focaccia med græske oliven er tilberedt med surdej. Det er lækkert at servere som snack før middagen. Se også min opskrift på …

Sommersalat

Sommersalat med rygeost og radiser

Sommersalat med rygeost og radiser er en sommerklassiker for min mand. Har du prøvet mit rugbrød med kerner og hvidtøl? Se opskriften …

Løvstikkepesto med hasselnødder

Løvstikkepesto med hasselnødder

Løstikkepesto med hasselnødder er lækkert til en pastaret eller blot som dip til brød eller grissini. Se også min opskrift på Salat …

Hveder med surdej

Hvedeknopper med surdej

Hvedeknopper med surdej er mit førstevalg, når jeg skal bage hvedeknopper til dagen før St. Bededag. Se også min opskrift på Hvedeknopper …

Hveder til St. Bededag

Hjemmelavede hveder med masser af smag af kardemomme, lige klar til at flække og riste til dagen før St. Bededag.

Citronkage i påslelæøder

Citronkage med citronglasur

Det er Påske og mit barnebarn Osvald og jeg er blevet inspireret til at klæde citronkagen i påskeklæder. Min blog har ligget …

Kanelsnegle eller kanelbasser

Kanelsnegle eller kanelbasser

Kanelsnegle eller kanelbasser, som vi kalder dem i min familie, er lækre sprøde og saftige. De er efter mine børns mening på …

Cordon bleu serveret med råstegte kartofler

Cordon Bleu

Cordon Bleu med kalvekød, skinke og gruyere. Her serveret med råstegte kartofler, grønærter og broccoli.  

Covid-19 hvad nu!

Covid-19 og hvad nu!

Nogle har måske bemærket, at jeg har været fraværende på min blog og de sociale medier i mange måneder. Det er faktisk …

Ovnbagt spidskål med sesamfrø

Ovnbagt spidskål med sesamfrø

Ovnbagt spidskål med sesamfrø garneret  med friskrevet ravost fra Thiese og frisk timian. Det er en lækker og simpel lille forret, som …

Cacao og hindbærdessert

Cacao og hindbærdessert

Cacao og hindbærdessert toppet med hindbærgelé. Det en lækker og elegant lille kage her serveret med blåbær og pyntet med blade af …

Fiskefrikadeller med dild

Fiskefrikadeller med dild

Fiskefrikadeller med dild er rørt sammen med frisk dild og kapers, serveret med en kold sauce  med kapers og kaviar. Dild og …

Kringle med remonce

Kringle med remonce

Kringle med remonce er et hit i min familie. Kringlen kan bages med eller uden rosiner. Kringlen er sprød og saftig. Min …

Rosenkålsalat med spidskål

Rosenkålsalat med spidskål

Rosenkålsalat med spidskål og hybenskaller er en lækker sprød salat af årstidens grøntsager og garneret med syltede hybenskaller. Denne salat er et …

Kanelsnurrer med surdej

Kanelsnurrer med surdej

Lækre saftige kanelsnurrer med surdej. Kanelsnurrer skal være bløde og saftige og smage helt igennem af kanel. Jeg elsker en kanelsnurre til …

Tyrkisk kylling med kartofler

Tyrkisk kylling med kartofler

Tyrkisk kylling med kartofler er langtidsstegt i ovn med selleri og tomater. Kyllingen er saftig med en kraftig smag fra tomaterne. Kyllingen …

Tomatsovs med pasta

Tomatsovs til pasta

Tomatsovs til pasta er en enkelt og lækker pastaret med smag af solmodne tomater og Italien. Det er en børnevenlig ret, som …

Ovnbagt grønkål med gedeost

Ovnbagt grønkål med gedeost

Ovnbagt grønkål med gedeost serveret med stegte kikærter og et spejlæg. Jeg har også serveret et stykke hjemmebagt surdej til denne vegetarret. …

Svinekæber med rosenkål

Grydestegte svinekæber med rosenkål

Grydestegte svinekæber med rosenkål. Svinekæberne er stegt i gryde med grøntsager og serveret med kartofler og smørstegte rosenkål. Jeg har været på …

Kmamuslinger med stenbiderrogn og ærtespirer

Smørstegte kammuslinger

Smørstegte kammuslinger med stenbidderrogn er serveret på en bund af porrestrimler i honning garneret med stenbidderrogn og ærtespirer. Stenbidderrogn Det er ved …

Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme og remonce er en gammeldags fastelavnsbolle. Det er snart fastelavn, så jeg har bagte fastelavnsboller med mine børnebørn Osvald …

Chili con carne

Chili con Carne med guacamole

Chili con Carne er en ret med historie og traditioner. Retten består af lige dele grøntsager og lige dele kød.  Jeg har …

Kanelsnurrer med smør

Kanelsnurrer med smør

Kanelsnurrer med smør. De er lækre og saftige. De er sjove at bage både for voksne og sammen med børnene. Selv om …

Mørbradgryde i tomatsovs

Mørbradgryde i tomatsovs

Mørbradgryde i tomatsovs er en gryderet med masser af smag. Retten er krydret med tomat, salt og en smule honning. Jeg har …

Peberfrugt med ansjossalsa

Peberfrugt med ansjossalsa

Peberfrugt med ansjossalsa er en frisk tapas, som opfylder alle smagsnuancer på et godt måltid. Smagen er sammensat af salt, sødt, surt, …

Julestjerne med remonce

Julestjerne med remonce

Julestjerne med remonce er en julekage som smelter på tungen. Når du har spist et stykke beder du om et til. Kagen …

Surdejsbrød med havreflager

Surdejsbrød med havreflager

Surdejsbrød med havreflager bagt med Ølandshvede og grovvalsede havregryn. Brødet er bagt i gryde og har en sprød skorpe og en skøn …

Boller til morgenmaden

Boller til morgenbordet

Boller til morgenbordet med en lækker lys krumme og en tilpas sprød skorpe. Det er et skønt rundstykke at servere til morgenkaffen. …

Æbleskivejern

Gammeldags æbleskiver

Gammeldags æbleskiver som min mor bagte dem, serveret med flormelis og hjemmelavet hindbærmarmelade.   Min datter og barnebarn på 1½ år er …

Tarte flambé med løg og bacon

Tarte flambé elle Flammekeuche

Tarte flambé med løg og bacon er en lækker, sprød og anderledes pizza. Hurtigt og nemt. Tarte flambé har med dette fyld …

Råstegte kartofler med stærk sovs og aioli

Råstegte kartofler med stærk sovs

Råstegte kartofler med stærk sovs og aioli er en enkel og velsmagende tapas, som kræver en smule forberedelse. Råstegte kartofler er en …

Porrer i vinaigrette garum

Porrer i vinaigrette garum

Porrer i vinaigrette garum er en let og elegant tapas. Porrer kan noget i sig selv, blot tilsat lidt god olivenolie og …

Finskbrød og andre julesmåkager

Finskbrød en julesmåkage

Finskbrød en julesmåkage, som er lækker og sprød skal også være i skålen med småkager til kaffen her i december måned. I …

Flødespinat med serranoskinke

Serranoskinke i flødespinat

Serranoskinke i flødespinat er en lækker lille tapas med en himmelsk smag af salt, sødt, bittert og umami. Fløden giver en cremet …

Plumkage med frosting

Plumkage som konfekt

Plumkage som konfekt er er nu klar til at blive pyntet. Min plumkage har trukket med rom i 3 uger, så nu …

Naan til chicken Tikka Masala

Naan brød med surdej

Naan brød med surdej. Jeg serverede friskbagt butter Naan til min Chicken Tikka Masala, som selvfølgelig skulle være med surdej. Når man …

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala serveret med Jasminris og Naan brød. Det smager af Indien, og selv om der er stærke krydderier i retten, …

Honningkager

Honningkager til pynt og spise

Honningkager til pynt og spise. Osvald og jeg har bagt honningkager. De smager som rigtig jul og med en snert af pebernødder. …

Boller i karry

Boller i karry med et tvist

Boller i karry er altid et lækkert måltid. Her med et lille tvist af revne gulerødder både i kødbollerne og i sovsen. …

Kvædegele

Kvædegele. En helt unik frisk smag

Kvædegele er et rigtig godt alternativ til den traditionelle ribsgelé. Især til de lidt tunge simreretter. Kvædegele vil også klæde en andesteg. …

Langtidsstegt oksesteg

Langtidsstegt oksesteg

Langtidsstegt oksesteg er en lækker simreret. Oksestegen er serveret med skysovs til kartoffelmosen og som det søde tilbehør hjemmelavet kvædegelé. Det er …

Rugbrød med græskarkerner

Rugbrød med græskarkerner

Rugbrød med græskarkerner, rugkerner og hørfrø. Det er et godt alternativ til mit andet rugbrød. Det bages stadig med surdej. Hvidtøl og …

Surdejsbrød med emmermel og Ølandshvede

Surdejsbrød med emmermel

Surdejsbrød med emmermel og Ølandshvede. Brødet har fået en glassprød skorpe og en lækker og luftig krumme. Jeg har været på Bornholm …

Grillstegt lammebov

Grillstegt lammebov

Grillstegt lammebov serveret med små  Ras el Hanout svitsede kartofler, kantarelsovs og årstidens grøntsager.   Lammebov er et lækkert stykke kød på …

Surdejsboller med rosiner

Surdejsboller med rosiner

Lækre surdejsboller med rosiner. Lækre og bløde med lidt mere stenmalet mel. En god og sund bolle som er god at servere …

Surdejsbrød med græskarkerner

Surdejsbrød med græskarkerner

Surdejsbrød med græskarkerner og sesamfrø. Kernerne giver brødet en lækker nøddesmag. Brødet er bagt med surdej og hvedemel. Jeg har vendt kernerne …

Blomkålsuppe med gulerodstopping

Blomkålssuppe med squash

Lækker cremet blomkålssuppe med squash. Blomkålssuppen får en flot farve og en fyldig smag ved at tilsætte squash til suppen.   Jeg …

Græskarsuppe

Græskarsuppe til Halloween

Græskarsuppe skal der til Halloween. Denne græskarsuppe har smag af Indien med kokosmælk, ingefær og karrypasta sammen med spidkommen. Suppen er toppet …

Cassoulet

Cassoulet – en fransk bonderet

Cassoulet er en lækker fransk bonderet, som min mand har bragt ind i vores liv. Det er en kraftig ret, som pirrer smagsløgene. …

Chokoladekage med kastanjemos

Chokoladekage med kastanjemos

Chokoladekage med kastanjemos er en fransk inspireret lagkage, og en helt særlig lagkage. Min mand og jeg har kreeret denne chokoladekage som …

Marmelade af jordbær og rabarber

Marmelade af jordbær og rabarber

Marmelade af jordbær og rabarber smager af sol og sommer. Det skal helst være på søndagens morgenbord til de nybagte boller.   …

Æbletærte a la Normandiet

Æbletærte à la Normandiet

Lækker fransk æbletærte à là Normandiet. Det er en klassisk fransk æbletærte med Calvados og et godt alternativ til de traditionelle danske …

Halloween muffins

Halloween muffins

Halloween muffins er lækre og saftige chokolademuffins pyntet til den store guldmedalje til Halloween. Tiden nærmer sig Halloween, og det er blevet …

Peberstegt kyllingelever

Peberstegt kyllingelever

Peberstegt kyllingelever serveret med spaghetti i salvieolie og spidskål med æbler. Det er en enkel, smagfuld og let middagsret. Spaghettien i salvieolie …

Pastaret med marksvampe og ruccola

Pastaret med marksvampe og rucola

Pastaret med marksvampe og rucola er en lækker cremet middagsret. Marksvampe er hovedingrediensen i retten. Smagen er peppet op med tørsaltet bacon …

Spaghetti med chorizo

Spaghetti med chorizo

Spaghetti med chorizo er et godt alternativ til den mere konventionelle ret med kødsovs. Simple retter smager forbavsende godt, hvis de få råvarer …

Briocher

Briocher med surdej

Briocher med surdej er luftige og gyldne. De er gode som burgerboller til hakkebøf, flæskesteg og kylling, såvel som til forskelligt grøntsagsfyld. …

Kylling med rodfrugter

Kylling med rodfrugter

Kylling med rodfrugter og rosenkål serveret med hummus og pesto er en let og lækker ret, som passer godt til det tidlige …

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter: Hjemmelavet kvalitet

Hindbærsnitter af hjemmelavet kvalitet er alligevel de bedste. Sprøde og i en passende størrelse, med hindbærmarmelade, som smager af noget. Hindbærsnitter er …

Hybenmarmelade

Hybenmarmelade med smag

Hybenmarmelade er en af de marmelader, som jeg altid har på min hylde i spisekammeret.  Det er dejligt at kunne konservere nogle …

Syltede hyben

Syltede hybenskaller

Syltede hybenskaller er et super lækkert tilbehør til mange forskellige retter. De syltede hybenskaller er også flotte at forære som en værtsgave. …

Surdejsbrød med tomater

Surdejsbrød med tomater

Surdejsbrød med tomater er et lækkert frokostbrød. Med hummus, salat og forskellige grøntsager udgør det et skønt frokostmåltid. Min frokost består mere …

Dessertkage med hvid chokolade

Dessertkage med hvid chokolade

Denne dessertkage med hvid chokolade og mascarpone og dekoreret med bromærsyltetøj er en fast smagfuld kage og fantastisk til en middag med …

Figner til figenkompot

Figenkompot af friske figner

Figenkompot tilberedt af friske figner. Det er et lækkert tilbehør til ost og de lidt fede forretter som f.eks. kyllingelevermousse og anderilette. …

Råsyltede rødløg

Råsyltede rødløg

Råsyltede rødløg er et friskt og smagfuldt tilbehør til fisk og kød og vegetarretter. Det er et lækkert tilbehør, som med sin …

Blåbæris med karamel

Blåbæris med karamel

Blåbæris med karamel er en lækker dessert, med masser af smag og en god cremet konsistens. Den kan tilberedes uden ismaskine. De …

Abrikosmarmelade

Abrikosmarmelade

Abrikosmarmelade med mindre sukker og mere smag af abrikos. Simpelt og nemt uden konserveringsmidler og uden geleringsmiddel. Jeg har besluttet at mine …

Hummus med tahin

Hummus med tahin

Hummus med tahin er et lækkert tilbehør, som er godt at have på hylden i køleskabet. Her er det serveret med et …

Brombærkage med mandeltopping

Brombærkage med mandeltopping

Brombærkage med mandeltopping og pyntet med lavendelblomster. Det er en saftig kage, som samtidig har en sprød og knasende overflade. Jeg har …

Barbecuekylling med stikkelsbærkompot

Barbecuekylling med stikkelsbærkompot

Barbecuekylling med stikkelsbærkompot. Det er en lækker sommerret serveret med nye kartofler, sprødstegte auberginer og en grøn salat. Jeg elsker stikkelsbær og …

Mandeltærte med ribs

Mandeltærte med ribs

Mandeltærte med ribs er en lækker dessertkage med friske ribs i bunden og ribsklaser til pynt.   Det er sommer og tid …

Risotto med kulmule og safran

Risotto med kulmule og safran

Cremet risotto med kulmule og safran. Nøglen til en god risotto er smagen og konsistensen. Risottoen skal være cremet og fløjlsblød.   …