Currently browsing

Alle artikler

Risotto

Risotto med porrer og parmesan

Lækker cremet risotto med porrer og parmesan. Jeg har toppet risottoen med ristede bacontern og persille. Hvis du ønsker en ren grøntsagsret …

Coq au vin

Coq au vin

Coq au vin på dansk økologisk kylling med masser af grøntsager og så selvfølgelig kogt på en god flaske rødvin. Det er …

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe med ost og jordskokker

Velsmagende og cremet kartoffelsuppe tilsat revet Vesterhavsost og serveret med sprøde chips af jordskokker. Det er blevet efterår og næsten vinter, så …

Kringle

Kringle med æblekompot og remonce

Lækker flettet kringle med æblekompot og remonce af pistacienødder og marcipan. Pyntet med sukker og hakkede mandler. Grundopskriften til denne kringle er …

Hjemmebagt knækbrød

Knækbrød bagt med surdej

Runde tynde og knasende sprøde knækbrød. Det er så svensk som det kan blive. Min mand er vild med knækbrød og hans blåstempling …

Kåldolmere

Kåldolmere med sovs og kartofler

Kåldolmere serveret med kogte kartofler, sherrysovs, asier og kvædegele Kåldolmere er en gammel ret, hvor kødet udgjorde en mindre del af et …

Skårne småkager

Småkager som smelter på tungen

Lækre småkager med chokolade, mandler og tranebær til teen eller kaffen. De er sprøde og smelter på tungen. De er små og …

Gule ærter med flæsk og pølse

Gule ærter med flæsk og pølse

Klassisk gammeldags gule ærter tilberedt med flæsk og medisterpølse. Det er blevet rigtig efterår og det er tiden til at spise de klassiske …

Hjertekage

Hjertekage & hindbærmousse

Hjertekage af chokoladebunde, hindbærmousse, hindbærgele og med et bånd af chokolade. Der er godt nok længe til Valentinsdag. Men mit barnebarn Osvald havde …

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara kan føres tilbage til Romerriget. Der er flere forklaringer på navnets oprindelse. Nogle mener at det var en ret, som …

Salat med sardiner og mozarella

Salat med sardiner, mozzarella

Sprød frillice salat tilberedt med hakkede sardiner, kogte æg, mozzarella, garneret med æbler og rød peber stegt med salvie og flydende honning. …

Croissant – som ægte fransk

Croissant skal være sprød og let – det handler om teknik og tålmodighed. Her er opskrift og min video-instruktion. Croissant’er var før …

Kulmule med tomatconcasse

Bagt kulmule med tomat-concassé

Bagt kulmule med tomat-concassé, oliventapanade og sauterede porrestrimler og ruccula. En lækker tapas-agtig lille ret, som kræver lidt energi at tilbederede. Resultatet …

Surdejsbrød af emmermel

Surdejsbrød med Emmermel

Surdejsbrød med Emmermel som matcher det franske runde brød “Boule”. Det har en sprød og fast skorpe og en sej krumme. Jeg …

Tarteletter

Tarteletter med kylling i asparges

Tarteletter har fået en renaissance. Det er blevet in at spise tarteletter og der findes endog restauranter, som har specialiseret sig i …

Laksesalat

Laksesalat med varmrøget laks

Laksesalat, aller tapas af varmrøget laks med æbler og purløg i mayonnaise og creme fraiche. Det er en lækker tapas, som er …

Couscous

Couscous med løg, champignon, tomater

Couscous krydret med løg, champignons, hvidløg, timian og honning. Couscous er et lækkert tilbehør til mange retter, som f.eks. tortilla, stegt fisk …

Æbletærte

Æbletærte à là Normandiet

Lækker fransk æbletærte à là Normandiet. Det er en klassisk fransk æbletærte med Calvados-likør og et godt alternativ til de traditionelle danske …

Pærer Belle Helene

Pæredessert Belle Hélène

Lækker pæredessert med vaniljeis og chokoladesovs. Pærer Belle Hélène er en klassisk fransk dessert, som for de fleste ikke behøver meget introduktion til. …

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller med kapers og rødløg

Lækre smagfulde fiskefrikadeller med en sovs med citron og kapers, dertil syltede rødløg. Dette er en ny variation af mine fiskefrikadeller og tilbehøret. Allehånde …

Risotto

Risotto med kulmule og safran

Cremet risotto med kulmule og safran. Risotto som italienerne serverer det. Nøglen til en god risotto er smagen og konsistensen. Risottoen skal …

Ostetærte ingredienser

Svensk ostetærte: Västerbotten paj

Västerbotten ostpaj, på dansk: ostetærte, er en lækker sprød tærte med masser af smag af den skønne og specielle Västerbottenost. På en …

Kakao-lagkage

Kakao-lagkage med smørcreme

Kakao-lagkage med bunde lagt sammen med smørcreme og kakaoglasur er lige til at sætte tænderne i til søndagskaffen. En opskrift jeg har fundet …

Surdejsbrød

Surdejsbrød hævet kun med surdej

Dette surdejsbrød er bagt udelukkende med surdej som hævemiddel. Og det har sine fordele: Surdejsbrød har et lavere glykæmisk indeks (GI), hvilket …

Pasta med laks og hindbær

Pasta med laks og hindbær

Fræk og lækker pasta-ret med røget laks og rødløg i fløde garneret med friske hindbær. Det kan pifte en hver hverdagsaften op. …

Dildagurker

Lækre sprøde dild-agurker

Dild-agurker, sprøde og fulde af smag af sommer. Det er et godt tilbehør til mange retter, som burgere, stegt kylling og mange …

Pæredessert med Gorgonzola og brombær

Pæredessert med Gorgonzola

Lækker pæredessert til sensommeren med pærer kogt i vanilje serveret med gorgonzolacreme og brombærcoulis. Det er en smuk smagssymfoni.      

Butterdejsnegle med oliventapenade

Oliventapanade i butterdejssnegle

En lækker snack af butterdejssnegle med oliventapenade med kapers og ansjoser. Tapenaden kan købes, men hjemmelavet slår alt. Du skal ikke bage for …

Surdej

Surdej: Sådan gør du

Opstart af surdej og opfriskning af surdej. Her får du opskrift og videovejledning i hvordan du kommer i gang med at bage …

Esdragoncreme

Estragoncreme som tilbehør

Estragoncreme af mayonnaise er et lækkert alternativ til bearnaise. Den er let og hurtig at tilberede og kan serveres til både kød …

Frikadeller med kartoffelsalat

Frikadeller og kartoffelsalat

Saftige frikadeller med med en lækker kartoffelsalat med mayonnaise, yoghurt, kapers og purløg. Frikadellerne er tilberedt af halv svinekød og halv oksekød. …

Spidskål med rødbedespirer og bacon

Bagt spidskål med bacon, ost og mere

Bagt spidskål gratineret med ristede bacontern og revet emmentaler. Jeg har pyntet de bagte spidskål med rødbedespirer som et frisk modspil til …

Blåbærtærte

Blåbærtærte med mandelcreme

Blåbærtærte er efter min mening en af de lækreste frugttærter. Blåbærrene er bagt i en lækker mandelcreme og serveret med friske blåbær …

Marengs kaldet rutebiler

Rutebiler: Marengs med cacao

Marengs med cacao er små tørre søde kager. I gamle dage blev de kaldt rutebiler. Jeg bruger dem til desserter i stedet …

Citronkage

Citronkage med citronglasur

Citronkage med citronglasur, bagt på et øjeblik, og et godt alternativ til citronmåne. Det er en sandkage med citronsmag. Børnene elsker den. …

Tomatsalat med gedefriskost

Tomatsalat med agurk og gede-friskost

Til tomatsalat er velsmagende små tomater serveret med julienneagurk, gedefriskost, rucola, rødløg og basilikum velegnet her i sommervarmen. Server gerne tomatsalat til …

Salat med serranoskinke

Salat med ristet Serranoskinke

Salat fuld af knas med hjertesalat, strimlet spidskål, crunchy Serranoskinke, sprøde og krydrede brødcroutoner, oliven og ristede solsikkekerner. Har du prøvet min …

Jordbær-rabarber-marmelade

Marmelade af jordbær og rabarber

Det er syltesæson og jordbær og rabarber-marmelade er årets første sylteprojekt. Jordbær og rabarber-marmelade er en af mine yndlingsmarmelader. Den smager af sommer …

Ganache med vaniljeis

Ganache med hvid chokolade og bær

Cremet ganache med hvid chokolade, ribs og solbær serveret sammen med en hjemmelavet fløde og vaniljeis. Ganache forbinder man som regel med …

Rugbrød med kerner og hvidtøl

Rugbrød med kerner og hvidtøl

Rugbrød bagt med græskarkerner, rugkerner og hørfrø. Det er et godt alternativ til mit andet rugbrød. Det bages stadig med surdej. Hvidtøl …

Kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn med remonce

Kærnemælkshorn er en dansk klassiker. De kan fås i de fleste bagerforretninger. Der findes dog ikke noget bedre end at kunne servere …

Foreller på grillen med safransauce

Det er sommer, Sankt Hans, fantastisk vejr som kalder på grillet forel. Jeg har købt de flotteste foreller hos vores lokale fiskehandler. …

Hjemmelavet flødeis med karamel og hjemmebagte marengs

Flødeis med karamelchokolade

Hjemmelavet flødeis kan fint konkurrere med købt is, selvom man ikke har en ismaskine. Og det er et hit hos børn i …

Marengs

Marengs med smag af lakrids

Marengs er godt i alle mulige variationer. Seje marengs og bløde inden i med smag af lakrids er noget for de bedste slikmunde. …

Stegt flæsk med salat

Grundlovsdag: Stegt flæsk

Stegt eller grillet flæsk hører Grundlovsdag til. Jeg serverer det med grøn salat med tomater, agurker, friskost af gedemælk, rødløg og basilikum. …

Forel

Stegt forel med creme af gedeost

Stegt forel serveret med en cremet rygeost med hvidløg, rabarberchutney og en sprød salat og tynde skiver agurk er en dejlig sommerret. Jeg …

Chokoladekage med karamelcreme

Chokoladekage med karamelcreme

Jeg har sammensat denne chokoladekage med mandler og mørk chokolade og lagt den sammen  med en lækker karamelcreme. Serveret med blade af …

Mixed salat med gedeost og syltede hyben

Ovnstegt gedeost med syltet hyben

Gedeost stegt i ovnen, sprøde brødcroutoner og hjertesalat med syltede hybenskaller. Jeg har tidligere skrevet om chevre chaud, hvor jeg serverer den …

Fiskefrikadeller med rejer og hollandaise

Fiskefrikadeller af torsk og rejer

Fiskefrikadeller med rejer, citronmelisse, hollandaise og salat med mormordressing. Det emmer af sommer. Retten er en god blanding af nyt og gammel. …

Vandbakkelser

Vandbakkelser med karamel som petit four

Vandbakkelser med en sprød overflade fyldt med en lækker karamelcreme. Karamelcremen giver en lækker overraskelse, når man sætter tænderne i kagen. Vandbakkelserne er …

Napolisteak

Napolisteak i lemon-chilimarinade

Napolisteak med lemon-chili marinade og persille og lemon marineret pasta, er en lækker sommerret til grillen. Man skal bruge nogle møre entrecôtes som …

Flæskestegsburger på brioche

Flæskestegsburger med briocher

Flæskestegsburger er et hit, når børnene kommer på besøg.  Det er et krav fra min søn Christian at burgerne skal serveres på …

Briocher - et godt lidt lettere alternativ til burgerboller

Briocher som burgerboller

Lette og luftige briocher er lækre til burgerboller i alle variationer. Denne opskrift er et ideelt alternativ til de lidt grovere burgerboller …

Cookies med kakao og nødder

Cookies med kakao og nødder

Kakao-cookies til børn og voksne: Sprøde uden på og bløde inden i. Når man en dag i weekenden får uventede gæster til kaffen …

Cupcakes

Cupcakes med Pistacie

Nemme cupcakes bagt med færdiglavet pistaciemasse, lækre som cupcakes og som muffins:  Hvis du bare har lyst til nogle hurtige muffins eller …