Currently browsing

Alle artikler

Sommerlig tysk inspireret salat

Sommerlig tysk inspireret salat

Sommerlig tysk inspireret salat med fint snittede grøntsager, grøn salat, feta, tysk røget skinke garneret med spejlæg. Det er en nem, let …

Seniorliv: Camping og god mad

På jagt efter specialiteter, retter og opskrifter: Jeg er ved at tage hul på mit seniorliv uden for arbejdsmarkedet. Nu gælder det …

Chokoladekage med sommerbær.

Sommerbær og jordbærskum

Jordbærskum og sommerbær. Sommerdessert sammensat af en knasende chokoladekage med et lækker fløjlsblød jordbærskum og pyntet med sommerbær. En lækker sommerdessert til …

Hjemmebagt knækbrød.

Rustikt knækbrød med surdej

Rustikt knækbrød bagt af rugmel og surdej. Der er også kommet lidt honning i. Det er rustikt og groft, men stadig sprødt, som et …

Chokoladekage med kaffeglasur

Chokoladekage med kaffeglasur

Chokoladekage med mandler og overtrukket med en lækker kaffeglasur af kaffe og flødeost. Jeg har igen været tilbage i min mors opskriftsbøger …

Ovnbagt laks med persillepesto

Ovnbagt laks med crispy topping

Ovnbagt laks toppet med persillepesto med hasselnødder. Serveret med små nye kartofler, ærter og nye gulerødder og en skummende aromatisk limesauce. De …

Muffins med ribs og friskhakket mynte

Muffins med ribs og mynte

Sommerlige muffins med ribs og friskhakket mynte. Ribsene har trukket i sukker og frisk hakket mynte og giver en syrlig frisk smag …

Surdejsbrød bagt med stenmalet Samsømel

Lyst surdejsbrød med Samsømel

Et let og lyst surdejsbrød bagt med stenmalet hvedemel fra Samsø. For nylig blev jeg helt opløftet, da jeg fandt en – …

Rabarbertærte med marcipan

Rabarbertærte med marcipan

Rabarbertærte med marcipan og flettet låg serveret med flødeskum. En tærte med en skøn og lækker smag af forår. Det er de …

Bowl med kål, bulgur og Serrano

Fyldig og lækker bowl med kål, ruccola, bulgur, mozzarella og sprød serranoskinke. Bulgur mixet med krydderurter og grøntsager. Der skal salat på …

Krydderkage med Lemoncurd og kaffecreme

Krydderkage med citron og kaffecreme

Krydderkage bagt med masser af krydderier, lagt sammen med lemoncurd og toppet med kaffecreme. Denne kage er pyntet med blåbær. Denne krydderkage …

En lægger æggekage med grønlandske rejer og purløg

Æggekage med grønlandske rejer

Æggekage er lækkert en ganske almindelig aften. Her er æggekagen foldet om grønlandske rejer og masser af purløg, serveret med spidskål og …

Lammefilet med persillepesto, æblekompot og blomkål

Lammefilet med pesto og æblekompot

Lammefilet serveret med persillepesto, æblekompot, smørstegte blomkålsbuketter og salat med tahindressing. Lam er en tilbagevende ingrediens i min madlavning. Der er mange …

Herligt morgenbord med hjemmebagte semmeln

Semmeln til morgenkaffen

Semmeln – lækkert morgenbrød til søndagskaffen. Bollerne er bagt med surdej og er luftige og lette. Semmel stammer fra Wien og oversat …

Salsa med cornichoner og kapers

Salsa med cornichoner og kapers

Krydret salsa med cornichoner og kapers serveret som dip til rejer. Denne salsa er en lækker krydret dip som kan serveres til …

Citronmuffins: Citrende velsmag

Det er ved at være Påske og der skal påskefarver på bordet. Disse citronmuffins smager surt og sødt. Der er hurtige at …

Traditionelle solæg

Solæg er en sønderjysk ret, og kan serveres på flere måder. Solæg er et vigtigt indslag i vores Påske. Grundopskriften på æggene …

En tapas af kartofler tilsat lækre smagstilb ehør

Tapas: Kartofler på rød spidskål

Tapas med kartofler anrettet på snittet rød spidskål garneret med mayonnaise rørt med balsamicoeddike, ansjoser og oliventapenade. Det er en lækker lille …

Sneæg med vaniljecreme

Tapas-dessert: Sneæg Gisou

Sneæg med vaniljecreme og karamel. Sneæg er en fransk dessert, med kogte boller af piskede æggehvider, serveret med en lækker vaniljecreme og …

Suppe af grønne asparges

Aspargessuppe af grønne asparges

Lækker og cremet aspargessuppe af grønne asparges og forårsløg serveret med en creme af gede-friskost og creme fraiche. Det er snart påske …

Kulmule pakket ind i serranoskinke og serveret med jordskokkecreme

Kulmule iklædt spansk skinke

Stegt kulmule pakket ind i serranoskinke, serveret med beurre blanc, mos af jordskokker toppet med oliventapenade og råkost af frisk revet rødbede …

Orangekage

Orangekage med nødder og rosiner

Orangekage med masser af smag af appelsin. Bagt med hasselnødder og rosiner. Min mors håndskrevne opskrifter har overrasket mig. Der er kager …

Radicchio-salalt med laks og andet godt

Salat med radicchio og røget laks

Smuk salat sammensat af radicchio, Romaine-salat, avocado, rød peber, gulerødder og laks. Denne salat er sammensat af flere forskellige salater. Kombinationen af …

Kmamuslinger med stenbiderrogn og ærtespirer

Kammuslinger med stenbidderrogn

Smørstegte kammuslinger på en bund af porrestrimler i honning garneret med stenbidderrogn og ærtespirer. Det er årstid for stenbidderrogn, derfor har jeg …

Kalvefrikasse - bedst i en kraftig gryde

Kalvefrikassé med kartoffelmos

God gammeldags kalvefrikassé med masser af grøntsager og en lækker kartoffelmos til. Kalvefrikassé er en god gryderet, som kan tilfredstille sulten og …

Valknøddekage er godt til en god kop kaffe

Valnøddekage med kaffeglasur

Valnøddekage overtrukket med glasur af flormelis, smør og kaffe. Opskriften på denne skønne valnøddekage har jeg fundet i min mors gamle håndskrevne …

Salat af fettuchine, grønkål og spirer

Fettucine med grønkål og gorgonzola

Frisk fettucine med spinat serveret med stegt frisk grønkål og gorgonzola. Det kan ikke blive mere italiensk. Fettucine blev oprindelig først og …

Sandwich med salat og pocherede æg

Pocherede æg på salat-sandwich

Pocherede æg på ristet brød med strimlet romainesalat og italiensk skinke serveret med hjemmelavet hollandaise. Jeg serverede retten på et lækkert madbrød, …

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og rabarberkompot

Fastelavnsboller af wienerbrødsdej med vaniljecreme og rabarberkompot. Det er snart fastelavn og der skal selvfølgelig serveres fastelavnsboller af wienerbrødsdej, og hvad er …

Lagkage med hindbær og cacao

Lagkage med fest og farver. Lagkagen er lagt sammen med 3 bunde bagt med pistacienødder. Fyldet er hindbærmousse og cacaomousse. Lagkagen er …

Cookies med valnødder og chokolade

Sprøde traditionelle cookies med valnødder og chokolade. Jo, jeg mener godt at man kan kalde cookies for traditionelle også her i Danmark. …

Tapas med skinke

Tapas med skinke, pesto og mozzarella

En tapas af Serranoskinke på ristet rugbrød fyldt med basilikumpesto og små kugler af mozzarella. Opskriften på basilikumpesto finder du på bloggen …

Spinattærte med laks

Spinattærte med laks og mozzarella

Spinattærte med røget laks, garneret med revet mozzarella i en sprød bund, serveret med syltede rødløg. En skøn og nem hverdagsret. Jeg …

Tomatsuppe med ærter og basilikum

Tomatsuppe med ærter og basilikum

Tomatsuppe med en lækker rund smag tilsat ærter og pynt af frisk basilikum. Suppen hensætter mig til Italien med smagen af solmodne …

Hvidkålssuppe

Hvidkålsuppe med letsaltet flæsk

Hvidkålsuppe med letsaltet flæsk og krydret med kardemommekapsler og laurbærblade.  Lækker, nærende og sund hverdagsret. Hvidkålsuppe er en gammel ret, hvor mængden …

Stegt kulmule med flødepeberrod og tang

Kulmule med peberrod og stegt søl-tang

Stegt kulmule i alternativ indpakning. Flødepeberrod svøbt i en rulle af frisk agurk, sprødstegt søltang, små kartofler og hjemmelavet hollandaise. Kulmule er …

Blomkålsgraton med smeltet smør

Klassiker: Blomkålsgratin med ærter

Let og luftig blomkålsgratin med ærter, serveret med smeltet smør. Blomkålsgratin serverede jeg ofte til familien da børnene var små. Det er …

Æbleflæsk - en lækker ret nsom indeholder det hele: Salt, surt, sødt og bittert

Æbleflæsk: karamelliseret, lækkert

Lækker sprød og karamelliseret æbleflæsk – spis den til et godt stykke rugbrød. Denne opskrift stammer fra min kære svigerinde Stine Brønnum. …

Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos

Bøf Stroganoff med paprika, tomatpure, skalotteløg og champignons, serveret med kartoffelmos. Bøf Stroganoff har sin oprindelse i Rusland. Hvor navnet stammer fra …

Godt Nytår !

Jeg vil gerne ønske alle mine læsere Godt Nytår og et 2019 med mange kulinariske oplevelser. Vi ses meget snart igen ? …

Glædelig Jul og godt Nytår

Jeg vil gerne ønske alle mine faste læsere rigtig god Jul og godt Nytår. 2018 har været et spændende år for min …

Syltede rødæøg som tilbehør

Råsyltede rødløg

Råsyltede rødløg – et godt tilbehør til fisk og kød og vegetarretter. Råsyltede løg er et lækkert tilbehør, som med sin syrlige …

Honningkagehus

Honningkagehus er ren fornøjelse

Julen nærmer sig med hastige skridt og honningkagehuset skal skal bages. Det skal gøres både med små og store børn. Resultatet bliver …

Stuvet hvidkål med pølse

Stuvet hvidkål, det er Jul!

Stuvet hvidkål er lækkert. Vi skal spise masser af kål. Det er en super grønsag, som både er sund og kan fås …

Fedtebrød-småkage med citronglasur

Fedtebrød med citronglasur

Fedtebrød glaseret med citronglasur skal fylde en af julekagedåserne i år. Det er en lækker lille sprød småkage som med citronglasur giver …

Kvædegele

Kvædegele. En helt unik frisk smag

Kvædegele er et rigtig godt alternativ til den traditionelle ribsgelé. Især til de lidt tunge simreretter. Kvædegele vil også klæde en andesteg. …

Krydderkage som smager af jul

Krydderkage er en god optakt til julemåneden. Kanel, nelliker, appelsin og korender, så smager og dufter det af jul. Kagen er blød …

Risotto

Risotto med porrer og parmesan

Lækker cremet risotto med porrer og parmesan. Jeg har toppet risottoen med ristede bacontern og persille. Hvis du ønsker en ren grøntsagsret …

Coq au vin

Coq au vin

Coq au vin på dansk økologisk kylling med masser af grøntsager og så selvfølgelig kogt på en god flaske rødvin. Det er …

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe med ost og jordskokker

Velsmagende og cremet kartoffelsuppe tilsat revet Vesterhavsost og serveret med sprøde chips af jordskokker. Det er blevet efterår og næsten vinter, så …

Kringle

Kringle med æblekompot og remonce

Lækker flettet kringle med æblekompot og remonce af pistacienødder og marcipan. Pyntet med sukker og hakkede mandler. Grundopskriften til denne kringle er …

Kåldolmere

Kåldolmere med sovs og kartofler

Kåldolmere serveret med kogte kartofler, sherrysovs, asier og kvædegele Kåldolmere er en gammel ret, hvor kødet udgjorde en mindre del af et …

Skårne småkager

Småkager som smelter på tungen

Lækre småkager med chokolade, mandler og tranebær til teen eller kaffen. De er sprøde og smelter på tungen. De er små og …

Gule ærter med flæsk og pølse

Gule ærter med flæsk og pølse

Klassisk gammeldags gule ærter tilberedt med flæsk og medisterpølse. Det er blevet rigtig efterår og det er tiden til at spise de klassiske …

Hjertekage

Hjertekage & hindbærmousse

Hjertekage af chokoladebunde, hindbærmousse, hindbærgele og med et bånd af chokolade. Der er godt nok længe til Valentinsdag. Men mit barnebarn Osvald havde …

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara kan føres tilbage til Romerriget. Der er flere forklaringer på navnets oprindelse. Nogle mener at det var en ret, som …

Salat med sardiner og mozarella

Salat med sardiner, mozzarella

Sprød frillice salat tilberedt med hakkede sardiner, kogte æg, mozzarella, garneret med æbler og rød peber stegt med salvie og flydende honning. …

Croissant – som ægte fransk

Croissant skal være sprød og let – det handler om teknik og tålmodighed. Her er opskrift og min video-instruktion. Croissant’er var før …

Kulmule med tomatconcasse

Bagt kulmule med tomat-concassé

Bagt kulmule med tomat-concassé, oliventapanade og sauterede porrestrimler og ruccula. En lækker tapas-agtig lille ret, som kræver lidt energi at tilbederede. Resultatet …

Surdejsbrød af emmermel

Surdejsbrød med Emmermel

Surdejsbrød med Emmermel som matcher det franske runde brød “Boule”. Det har en sprød og fast skorpe og en sej krumme. Jeg …

Tarteletter

Tarteletter med kylling i asparges

Tarteletter har fået en renaissance. Det er blevet in at spise tarteletter og der findes endog restauranter, som har specialiseret sig i …