Koldhævet brød æltet i hånden

Koldhævet brød æltet i hånden kan være en udfordring for mange. I dag fik jeg på vores Facebook-side en lidt nedslående respons på indlægget om de langtidshævede boller, som jeg ælter på røremaskinen:

“Hvad gør man når man ikke har en røremaskine? Så kan man jo ikke bage de gode boller!” Det kan faktisk godt lade sig gøre med nogle gode armmuskler og tålmodighed. På ferier er det lykkedes mig at bage godt koldæltet brød uden en røremaskine.

Jævn konsistens giver godt koldhævet brød

Ingredienserne skal røres godt sammen til en jævn konsistens. Derefter er det bare at tage en træ-ske og ælte dejen godt i gennem. Det er en mellemting mellem at piske dejen og løfte godt op med skeen. Dejen skal æltes indtil den slipper skålen helt i siderne, og man kan lave glutenprøven, som jeg omtalte i den anden opskrift til bollerne: Man løfter dejen op med begge hænder og den hænger sammen, når man spreder den ud mellem hænderne. Hvis man ælter dejen i en halv time, så skal bollerne nok blive gode.

Min svigerdatter Cille bagte rent faktisk bollerne den første gang ved at ælte dejen i hænderne. De blev hæderlige. Jeg smagte dem selv.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: