Müssli-variant: Mere sprød, andre frugter

I min nye müssli har jeg skiftet de finvalsede havregryn ud med grovvalsede. Det gør müsslien lidt mere chrunchy, end den jeg tidligere gav opskrift på. Jeg er også blevet træt af rosiner og har erstattet dem med tørrede tranebær.

Jeg har kommet friske blåbær på min morgenmad, så længe jeg havde bær på mine blåbærbuske. Det er desværre slut nu. Ind i mellem tillader jeg mig den luksus at købe dem. Det er godt nok ofte en pebret pris, men Lidt forkælelse tillader jeg mig.

Som regel får jeg altid spist min müssli op, inden jeg får lavet en ny portion. Så gælder det om at have ingredienserne i huset, så jeg lynhurtigt kan riste en ny portion müssli om morgenen.

Det tager faktisk ikke lang tid at tilberede. Det er det eneste jeg skal lave om morgenen. Jeg er så priviligeret, at jeg står op til et hyggeligt morgenbord, og i disse mørke tider med levende lys på bordet. Min elskede husbond Karsten sørger godt for mig.

Så kan man ikke andet end føle sig værdsat.

Opskrift på min nye müssli:

Min sprøde müssli

  • 2 store spskf honning fra vores nabo Gårdbutikken Paradiset.
  • 5 dl grovvalsede havregryn
  • 2 spskf hørfrø
  • 100 g hk mandler
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 poser tørret tranebær

Smelt honningen på panden. Kom alle ingredienserne ned i honningen. De tørrede tranebær skal først i, når müslien er kold.

Rist det hele godt igennem. Når det har fået en gylden farve tages panden af varmen. Det tager ca 10 min. Lad müslien stå i panden indtil det er koldt.

Rør det godt igennem, så havregrynene ikke klumper for meget. Bland tranebærrene i müslien, og kom det i tæt sluttende glas.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: