Vinsmagning på Chateau la Dorgonne

Det vrimler med vinhuse her i Vaucluse, og selvfølgelig er det et must at tage på vinsmagning. Der er mange vinhuse i området. Vinmarkerne ligger langs de smukke veje overalt. Vinhusene faldbyder deres vine med skilte og flot indrettede vinsmagningsbutikker. Boutique de degustation, Cave de degustation ser man overalt hvor man kører på de smukke små bjergrige veje.

Vinsmagning i Provence

Der er gode grunde til
at tage på vinsmagning, når man er i Provence.

Provence har ikke altid været kendt for de rigtig gode vine. Det er først og fremmest Bourgogne og Bordeau som har været kendt for vine af speciel høj kvalitet. Her tænker jeg på vine som er klassificeret som grand crû vine og som kan gemmes i flere år. Selvfølgelig er der også andre vine som Côtes du Rhone, men det er efter min forstand ikke vine som kan gemmes.

Der er dog sket meget de sidste mange år, som har betydet, at vinene i Provence er blevet anerkendt i højere grad end før. En af de store kendte vinhuse her i området er vinhuset la Regusse, som jeg også har set kan købes i Danmark.

Vi har tidligere været til vinsmagning hos Regusse og jeg har derfor lyst til at finde et mindre kendt vinhus. Vores datter Anne Christine, som besøger os sammen med sin kæreste Michael, har fundet et vinslot i området og, som ligger lidt afsides fra de steder vi plejer at besøge.

Økologisk vin

Der er ingen prangende skilte på vejen og man skal virkelig se sig om for at finde slottet. Det er meget lidt pretensiøst.

Slottet hedder Chateau la Dorgonne og ligger i nærheden af den lille by La Tour d’Aigues.

Økologisk vin

De dyrker druerne økologisk. Druerne bliver håndplukket og hele vinprocessen foregår på ejendommen, ligesom påfyldning på flasker. Altså mise en bouteille au chateau – slotsaftappet.

Man kan gå forskellige guidede ture gennem deres vinmarker. Den trykte guide fortæller, hvordan dyrkningen af druerne varetages gennem hele året.

Vinsmagning

Det er en ganske omfangsrig proces at dyrke druer og lave vin økologisk. Blandt andet sår man forskellige kornsorter imellem rækkerne af vindruer om vinteren for at rense, nære og ilte jorden. Om foråret sår man græs. Visse kornarter kan også forebygge svamp og på undelig vis medvirke til at vinplanternes rødder trænger længere ned i jorden.

På grund af varmen på 36 grader valgte vi den korte tur på en halv time.

Vinsmagning foregår i en af bygningerne hvor vinen lagres i ståltanke.

Vinkyperen er en kvinde, som er fantastisk servicemindet. Det er også hende der ser os ankomme uanmeldt og alligevel går os i møde på parkeringspladsen.

Vinsmagning

Vi smagte 8 forskellige vine, 2 rosé, 2 hvidvine og 4 rødvine, som alle var udmærkede og nogle af dem helt særlige. Vinkyperen fortæller, at rødvinene kan lageres i flere år, nogle op til 10 år. Rosé er fint at drikke i varmen og derfor købte jeg nogle vi kunne drikke hernede. Jeg købte udelukkende rødvine til at tage med hjem til helt særlige lejligheder.

Ikke billige, ikke dyre

Priserne på vinene ligger ikke i den billige ende, men heller ikke helt dyre med undtagelse af en af de vine, som jeg købte til at tage med hjem til en helt speciel lejlighed. Den kostede 30 Euro. De øvrige lå mellem 10 og 14 euro.

Vi drak en cabernet sauvignon fra 2014 hernede, som smagte fantastisk. Det er svært at temperere vin i denne varme, og jeg havde derfor lagt den i køleskabet. Den skulle så stå ude en times tid for at få en passende temperatur.

Vinen har en mørk rubinrød farve, den har en fed konsistens og hænger flot i glasset. Smagen er en blanding af kirsebær og tannin. Det var en stor nydelse.

Jeg kan varmt anbefale at besøge slottet.Chateau La Dorgonne

 

 

Ferie!  Karsten og jeg har lejet et hus midt i Vaucluse og Parc Regional du Luberon. Det er et sted vi vender tilbage til igen og igen. Vi har lejet det samme hus adskillige gange.

Vi har taget vores vandrestøvler med og har intention om at vandre i bjergene, som vi har gjort før.

Men det er desværre forbudt at vandre i bjergene i øjeblikket på grund af brandfare efter uger med høje temperaturer og nul regn. Noget der nok kunne savnes hjemme i Danmark i år.

Vi vover os i stedet ud på en lille tur som vi har taget flere gange mellem byerne Vaugines og Cucuron.

Vaugines er særligt kendt for springvandet på torvet, som der det springvand, der har lagt navn til til filmenKilden i Provence“.

Vi gennemtraver også dens naboby Cucuron med de typiske franske små stejle gader og de skønne stenhuse. Her blev en del scener til filmenFrench Kissoptaget.Druer

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: