Bålkage: Chokoladekage med marengs-top
Bålkage er Osvalds ønske til vores næste kageprojekt, efter at vi sidste gang bagte en hjertekage. Det er en chokoladekage med enorme mængder marengs, fordi kagen skal ligne et bål med flammer.
Opskrift på Bålkage
- 175 g smør.
- 175 mørk chokolade (70 %).
- 4 æg.
- 150 g sukker.
- 150 g mel.
- 1/2 tsk bagepulver.
Smørret og chokoladen smeltes sammen i en kasserolle. Stilles til side til det er afkølet.
Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps. Hæld den afkølede smør og chokoladesovs i æggesnapsen i en tynd stråle under piskning.
Si mel og bagepulver og vend det i ægge-, chokolade- og smørblandingen.
Dæk bunden af en springform på 22 cm med bagepapir. Smør siderne med smør.
Kom dejen i formen og bag den ved 175 g i 40 minutter.
Tak chokoladekagen ud af formen og lad den køle af.
Marengs
- 3 æggehvider.
- 200 g sukker.
- Gul farve
Pisk æggehviderne stive. Pisk derefter sukkeret i æggehviden til det er blevet en sej blanding. Bland gul frugtfarve i æggeblandingen.
Kom marengsen i en sprøjtepose med en dyse på 8 mm. Kom bagepapir på en bageplade og sprøjt marengsen ud som formen af et flammer og små toppe.
Bag marengsen ved 125 grader over og undervarme. Tag de små toppe ud efter 20 minutter.
Lad bålet bage endnu 40 minutter.
Anretning af bål-chokoladekage:
Skær chokoladekagen ud i stave på 2 cm i tykkelse og bredde i kagens længde.
Anbring stavene på et fad, som du anlægger et bål.
Anbring bålet oven på kagen og de små toppe rundt om bålet.
Pynt:
- Sort kagekrømmel.
- Guldkagekrømmel.
- Dr. Oetkers guld writing gel.
Osvald elsker at se Rosa fra Rouladegade, hvor der bliver bagt alle mulige slags kager sammen med børn.
Kagemotiverne bliver valgt på baggrund af billeder, som Rosa tager sammen med børnene, og får smag og farve efter deres ønsker.
Osvald og jeg har forsøgt os med at kreere et par af Rosas kunststykker.
Måske lever vi ikke helt op til det samme kunstneriske indtryk som Rosa, men vi har det sjovt, når vi bager.
Sidst vi forsøgte os med en af kagerne fra Rosa fra Rouladegade var hjertekagen, som du kan finde her på bloggen.
En kage, som jeg nok ikke har lyst til at give mig i kast med en gang til, selv om Osvald taler jævnligt om kagen. Indholdet i kagen var slik.
Denne gang har Osvald selv fundet på motivet til en kage, han synes vi skal bage: Bålkage. Chokoladekage med marengs.
Osvald argumenterer for at chokoladekagen skal smage af slik. Men efter en god dialog finder vi frem til et kompromis, vi begge kan gå ind for.
Bålkagen består af “brænde”, som smager af chokolade. “Flammerne” smager af marengs.
Osvald stiller sig tilfreds med at få lov til at pynte kagen med kagekrømmel i forskellige farver. Kageprojektet er planlagt og vi kan gå igang.
Jeg bager en chokoladekage, som skæres ud til brændeknuder og oven på brændet anbringer vi flammerne, som er lavet af marengs med gul farve.
Vurdér denne opskrift. Giv den nogle stjerne, og kommentér evt. længere nede.
[yasr_visitor_votes size=”medium”]
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar