Vandbakkelser med rejemousse og kaviarcreme

Vandbakkelser med rejemousse og kaviarcreme er to lækre forretter eller tapas. Vandbakkelser er et typisk fransk bagværk, profiteroles. De kan anvendes til desserter med creme og chokoladeovertræk.  Vandbakkelser med rejemousse var en af prins Henriks favoritter, så denne ret minder mig om Prinsen, som jeg har mødt et par gange, og som jeg satte stor pris på.

Vandbakkelser med rejecreme

Ingredienser:
20 vandbakkelser
  • 2 dl vand.
  • 50 g smør.
  • 100 g mel.
  • 1 knvsp salt.
  • 3 æg.

Vandbakkelser_ingredienser

Rejemousse:
  • 100 g rejer.
  • 3 tsk kapers.
  • 1 tsk fint frisk revet løg.
  • 1 spsk mayonnaise.
  • ½ dl fløde.
  • 1 tsk citronsaft.
  • Revet skal af  ¼ citron.
  • 1 spsk tørret dild.
  • ½ tsk salt.
  • Peber
Kaviarcreme:
  • 1 glas rød kaviar.
  • 2 spsk creme fraiche 18 %.
  • 1 spsk mayonnaise.
  • 1 spsk rygeost.
  • 1 tsk citronsaft.
  • Peber

Tilberedelsestid: 1 time
Bagetid: 20 minutter

 

Se også mine opskrifter på profiteroles i forskellige varianter.

Opskrift:
20 vandbakkelser til 4 personer

Kom vand og smør i en kasserolle og kog det op. Kom melet og saltet i og kog det godt igennem, og pisk melet til det er helt optaget og slipper gryden.

Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af. Pisk æggene sammen og rør dem i dejen lidt af gangen. Æggene skal piskes godt ind i dejen, til den bliver glat og blank.

Kom dejen i en sprøjtepose med en takket dyse. Pres dejen ud til små toppe på en bageplade med bagepapir.

Vandbakkelserne bages på den nederste rille i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

Ovnen må ikke åbnes før efter 20 minutter, da dine vandbakkelser ellers vil falde sammen.

Tag dine vandbakkelser ud af ovnen og lad dem køle af.

Vandbakkelser

Rejemousse:

Hak rejerne fint sammen med kapers i en foodprocessor. Pas på at rejerne ikke hakkes helt til pasta.

Pisk fløden meget stift. Rør mayonnaisen i. Kom derefter de øvrige ingredienser i den piskede fløde. Smag til med salt og peber. Bland til sidst de hakkede rejer og kapers i.

Flæk 8 vandbakkelser i gennem og kom rejemoussen i bunden. Læg låget på og servér.

Vandbakkelser med caviarmousse

Kaviarcreme:

Rør cremefraiche, mayonnaise og rygeost sammen. Smag til med citron og peber.

Rør til sidst kaviaren i.

Flæk 8 vandbakkelser og kom kaviarcreme på bunden. Læg låget på og servér.

Der er – som du nok har regnet ud – 4 vandbakkelser i overskud: Du kan sortere de mindst pæne fra eller servere dem ekstra for de mest sulte gæster. Eller gem dem til i morgen og spis dem sammen med cremerne, hvis der er noget til overs.

Vandbakkelser med rejecreme

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: