Cookies med havregryn og nødder

En god kop kaffe fortjener en god småkage. Her er opskrift på lækre cookies med bid i til søndagskaffen. De er hurtige at røre sammen og bage: Sødt, salt og knasende godt. Jeg har som regel småkager eller cookies til en kop kaffe.

Cookies med chokolade-stykker
Dette billede kan forstørres: Klik på det.
Ingredienser
til ca. 25 cookies:

Cookies_ingredienser

  • 125 gr blødt smør.
  • 150 g sukker.
  • 2 æg.
  • 170 g havregryn.
  • 100 g hvedemel.
  • Korn af ½ vaniljestang.
  • 1 lille tsk natron.
  • ½ tsk fint salt.
  • 80 g hasselnødder.

Tilberedningstid: 15 minutter.
Bagetid: 10 – 12 minutter.
Antal: 25 – 30 cookies.

Har du også prøvet min opskrift på American Cookies?

 

Cookies: Tilberedning

Tænd ovnen på 175 grader konventionel varme.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas kornene ud i lidt at sukkeret.

Pisk vaniljesukker, sukker, æg og smør godt sammen til en jævn masse. Si mel, natron og salt og rør det i dejen.

Hak nødderne fint uden at de bliver til mel. Der skal stadig være noget at tykke i. Rør de hakkede nødder i dejen.

Form dejen til små toppe med et par teskeer og anbring dem på en bageplade med bagepapir.

Tryk dem flade inden de sættes i ovnen.

De bages ved 175 grader konventionel varme i 10 – 12 minuter.

Småkagerne tages ud og anbringes på en kagerist. Lægges i glas eller kagedåse, når de er helt afkølede.

Hvis du vil have chokolade i, skal du bruge 75 g mørk eller lys chokolade, som hakkes og kommes i dejen sammen med nødderne.

Man kan jo vælge at lave dem i en mindre størrelse. Nogle gange er de cookies man køber til kaffen i caféerne så store, at de bliver et helt måltid. Jeg vælger at lave dem mindre og nøjes med en enkelt til en god kop kaffe.

Jeg har brugt groft valset havregryn, da det er det jeg har i huset. Det er det jeg spiser om morgenen. Man kan også komme lidt chokolade i småkagerne, hvis man har de lyster.

Småkagerne smager allerbedst, når de lige er bagt. Men de holder sig fint i en kagedåse i et par uger.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: