Porretærte med bacon og Vesterhavsost
Porretærte krydret med Vesterhavsost, revet gulerod og bacon til påskebordet, serveret med en frisk salat af ruccola og revet gulerod. Tærtebunden er let og porøs og lavet af en blanding af hvedemel og fuldkornsmel med olivenolie.
Ingredienser:
Tærtefad på 22 – 25 cm i diameter.
Tærtedej:
- 200 g hvedemel.
- 25 g rugmel.
- 100 g olivenolie.
- 2 spsk vand.
- 5 g fint salt.
Tærtefyld:
- 3 porrer.
- 2 små gulerødder.
- 1 dl revet Vesterhavsost.
- 3 æg.
- 3 dl mælk.
- Et nip revet muskatnød.
- 9 små skiver tørsaltet bacon – ca. 100 g.
- Salt og peber.
Salat:
- 75 g ruccola
- 1 gulerod
Dressing:
- 2 spsk hvidvinsbalsamico eddike.
- 5 spsk god koldpresset olivenolie.
- Salt og peber.
Tilberedningstid: 60 minutter
Bagetid: 30 minutter ved 200 grader varmluft.
Tilberedning af
porretærte
Tærtebund:
1 Bland ingredienserne til dejen og saml dejen til en blank dej. Bred den ud på en tærteform på ca 22 cm i diameter.
2 Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 g konventionel varme i 10 minutter. Tag tærten ud og stil den til side.
Fyld:
3 Rens porrerne og skær dem i stykker på ca 2 cm. Kom porrerne i en kasserolle og dæk dem med vand og tilsæt salt. Kog porrene i 5 minutter.
4 Tag dem af varmen og lad dem dryppe godt af i en si.
5 Skræl gulerødderne og riv dem groft. Riv osten groft.
6 Pisk æg og mælk sammen i en skål. Riv muskatnød i og kom salt og peber i. Pisk æggeblandingen godt sammen.
7 Bland til sidst den revne ost og de revne gulerødder i æggeblandingen.
8 Del baconskiverne i 2 halve.
9 Anbring porrene i den foragte tærtebund. Hæld æggeblandingen over. Fordel til sidst baconstykkerne over tærtefyldet.
10 Bag tærten ved 200 g konventionel varme i 30 minutter.
Salaten:
11 Skyl salaten, hvis ikke den er skyllet i forvejen. Skræl guleroden og riv den groft.
12 Bland rucola og den revne gulerod i en skål.
13 Bland ingredienserne i dressingen og hæld den over lige inden serveringen.
Se også opskriften på tomattærte med tørrede tomater, ansjoser og oliven.
Skriv et svar