Tapa: Røget ørred i Martini og safran
Koldrøget ørred og ørredrogn anrettet som en tapa på en sauce med safran og Martini, giver smagsløgene et kick. Safran og Martini kan noget sammen og når du får smagen af den koldrøgede ørred og rogn på tungen sammen med denne sauce, får du en lykkefølelse ud over det sædvanlige.
Ingredienser
til 4 personer
8 pæne skiver koldrøget ørred. Kan du ikke få ørred, så køb koldrøget laks.
Safran og Martini sauce
- ½ rødløg.
- 10 g smør.
- 1 dl tør Extra Dry Martini.
- ¼ bouillonterning af klar bouillon.
- Revet skal af ½ citron.
- 1 tsk citronsaft.
- 1 tsk finthakket frisk gul chili.
- ¼ piskefløde.
- 1 tsk safrantråde.
- Salt.
Tilbehør
- 4 spsk ørredrogn.
- Brøndkarse.
- 1 godt flute.
Tilberedningstid: 45 minutter.
Tilberedning:
Røget ørred i Martini og safran
Skær rødløget i tynde både. Skyl citronen og riv den med et fint rivejern. Pres en smule saft af citronen. Skyl chilien, fjern kernerne og hak den fint.
Varm smørret op på en pande og lad det bruse af. Svits løget og chilien i smørret uden at det tager farve.
Tilsæt citronsaft, citronskal, Martini og kog op. Kom fløden og safran i, kog saucen op. Lad den småsimre i ca 10 minutter. Smag saucen til med salt og peber.
Anret saucen i dybe tallerkener. Anret skiver af røget ørred oven på saucen. Kom en spsk ørredrogn på tallerken. Pynt med brøndkarse og server et godt flute til.
Der skal en kraftig smagende hvidvin til denne ret. Her kan jeg anbefale Mahi fra Marlborough, New Zealand, sauvignon blanc.
Skriv et svar