Røget ørred med salat af varmrøget laks
Smagfuld tapas med røget ørred og en salat af varmrøget laks, rødløg, kapers og purløg i en dressing af mayonnaise og cremefraiche med citron og chili. Denne tapa har en kraftig smag og sammensætningen af den koldrøgede ørred og varmrøgede laks giver gode smagsnuancer.
Ingredienser
- 200 gr kold røget ørred i skiver
Salat af varmrøget laks
- 125 g varmrøget laks.
- 2 spsk cremefraiche.
- 2 spsk mayonnaise.
- 1 spsk groft hakket rødløg.
- 1 tsk fint hakket gul chili.
- Revet skal af ½ lille citron.
- 2 spsk små kapers.
- Peber.
- Frisk klippet purløg til pynt.
Opskriften er til 4 personer.
Tilberedningstid: 30 minutter
Tilberedning:
Røget ørred med
salat af varmrøget laks
Skyl og rens rødløget og hak det groft. Skyl chilien og hak den meget fint. Skyl citronen og riv skallen fint. Lad de små kapers dryppe af i en si.
Rør mayonnaisen og cremefraichen sammen til en ensartet creme. Rør de øvrige ingredienser i cremen og smag til med peber. Der skal ikke salt i, da laksen i sig selv er salt.
Riv den varmrøgede laks fra hinanden til små stykker. Bland laksen i cremen.
Klip purløgen meget fint.
Anret skiver af den koldrøgede ørred på tallerkener. 2 skiver på hver tallerken. Server laksesalaten ved siden af og drys den klippede purløg over retten.
En pinot gris Cuvée Exceptionelle fra D’Orschwiller, Alsace passer med sin lette sødme og perlende friskhed godt til retten.
Server et godt flute til, f.eks. mit hjemmebagte surdejsflute – opskrift her.
Skriv et svar