Flæskestegsburger med briocher

Flæskestegsburger er et hit, når børnene kommer på besøg.  Det er et krav fra min søn Christian at burgerne skal serveres på briocher. Der skal være flæskesteg med sprød svær, hjemmelavet rødkål og mayonnaise. Det er et godt og solidt måltid, når de har været på havearbejde.

Flæskestegsburger på brioche

Ingredienser

  • 1 kamsteg på godt 2 kg
  • 6 – 8 laurbærblade
  • salt
  • Rødkål
Rødkål
  • 1 lille rødkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 dl sirup af granatæble
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 stænger kaneL

Et glas mayonaise – Hellman´s eller hjemmerørt.

Til 8 voksne steger jeg en flæskesteg på 2 kg. Det bedste er en kamsteg. Den kan passe sig selv i et par timer, mens jeg tager mig af børnebørnene.

Rødkålen tilbereder jeg af et lille rødkålshoved. Det kan sagtens tilberedes et par dage før.

Tilberedningstid:

Stegetid: 1½ – 2 timer.
Rødkål: Koges i 2 timer.
8 – 10 briocher fra fryseren.

Min bageopskrift på briocher har du her.

Tilberedning:
Flæskestegsburger
til 8 sultne vokse

Flæskesteg
med sprød svær:

Bræk små stykker af laurbærbladene og stik dem ned mellem sværene. Sørg for at sværene er skåret helt igennem.

Drys sværen med salt.

Anbring flæskestegen i et ovnfast fad og kom vand i halvt op ad stegen. Sværen skal være fri for vandet.

Sæt stegen i en kold ovn og sæt temperaturen på 200 grader varmluft.

Når stegen har en kernetemperatur på 65 grader, tages stegen ud og hviler ca 15 minutter på køkkenbordet. Jeg lægger ikke noget over stegen. Det har jeg lært af min gæstekok.

Flæskesteg med sprød svær

Hvis sværen ikke er sprød kan man sætte den under grillen et kort øjeblik inden stegen tages ud af ovnen.

Rødkål:

Skyl rødkålen godt og lad den dryppe af.

Skær rødkålen i tynde skiver og skær dem en gang over.

Varm olivenolien op i en pande med høje kanter og låg. Eller en stor gryde.

Svits kålen godt igennem.

Hæld siruppen ved, ⅓ del af sukkeret og kanelstængerne. Rør det godt rundt og sæt låget på. Skru ned for varmen og lad rødkålen stå og simre i et par timer.

Rør i kålen ca. hver halve time. Smag på kålen undervejs og kom mere sukker i indtil den smager, som du gerne vil have det.

Min familie kan godt lide at den er lidt karamelliseret. Derfor kommer jeg en del sukker i og lader kålen simre de sidste 15 minuter uden låg.

Servering:

Varm bollerne op. Skær skiver af flæskestegen og stil skålen med rødkålen på bordet og så selvfølgelig mayonnaisen. Så kan man selv samle sin burger ved bordet.

Streg

Se min opskrift på “rødkål med et twist”  fra en julemiddag for et par år siden. Opskriften giver nye dimensioner til et klassisk dansk tilbehør.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: