Vandbakkelser med karamel som petit four
Vandbakkelser med en sprød overflade fyldt med en lækker karamelcreme. Karamelcremen giver en lækker overraskelse, når man sætter tænderne i kagen. Vandbakkelserne er som de små petit fours og kan serveres som dessert eller en lille lækker kage til kaffen efter en god middag.
Ingredienser
til 20 kager
Karamelcreme:
- 1/2 blad husblas
- 120 g karamelchokolade (Amber fra Summerbird)
- 2 æggeblommer af mellemstore æg
- 15 g sukker
- 100 ml fløde
- 60 ml minimælk
- 1 knsp salt
Cremen bliver bedst hvis den tilberedes dagen inden og stilles i køleskabet.
Vandbakkelser:
- 2 dl vand
- ½ dl fløde
- 100 g smør
- ½ tsk salt
- 125 g mel
- 3 mellemstore æg
Småkager:
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- 100 g rørsukker
Tilberedningstid:
Karamelcreme: ½ time og køleskab min 12 timer
Vandbakkelser: 1 time
Bagetid: 30 – 40 minutter ved 175 grader varmluft
Du skal bruge en sprøjtepose til vandbakkelserne og en til cremen. En udstikker på ca 3 cm i diameter. Du kan også bruge et glas.
Opskrift:
Vandbakkelser med karamel
Karamelcreme:
Læg husblassen i koldt vand i min 10 minutter.
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Pisk æggeblommer og sukker sammen.
Kog fløde og mælk op i en kasserolle. Hæld det i æggesnapsen i en tynd stråle under piskning.
Hæld blandingen tilbage i kasserollen og varm den langsomt op til den tykner. Den må ikke koge.
Tak kasserollen af varmen. Tryk vandet ud af husblassen og kom den i den varme creme under piskning.
Hæld cremen over den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er helt smeltet og cremen er blevet blank og ensartet.
Kom husholdningsfilm hen over cremen, så der ikke er luft imellem husholdningsfilm og creme. Så der ikke dannes kondens oven på cremen.
Stil cremen i køleskabet til dagen efter.
Vandbakkelser:
Kom smør, fløde, vand og salt i en gryde og bring det i kog. Tag gryden af varmen.
Sigt hvedemelet og pisk det i. Sæt atter gryden over varmen og lad dejen koge igennem til den er glat og ensartet. Pisk hele tiden.
Pisk æggene sammen og bland dem i dejen lidt af gangen mens der piskes grundigt. Dejen skal være så fast og blank at den kan holde faconen.
Kom dejen i en sprøjtepose med en takket tylle på ca 4 mm og sprøjt små toppe ud på en bageplade med bagepapir. Ca 20 stykker.
Småkager:
Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej.
Kom mel på bordet og rul dejen tyndt ud. Stik små cirkler ud på ca. 3 cm i diameter.
Læg de små dejcirkler oven på vandbakkelserne.
Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter til de er gyldne.
Ovnen må ikke åbnes før efter 20 minutter, da kagerne ellers falder sammen.
Lad kagerne køle af på en kagerist.
Kom karamelcremen i en sprøjtepose og fyld kagerne med cremen fra bunden af kagerne.
Kagerne skal helst spises samme dag, de er bagt og fyldt.
Kagerne kan godt gemmes i en kagedåse i et par dage uden creme. Kagerne bliver sprøde igen, når de kommes i en 200 grader varm ovn i 5 minutter. Så kan de fyldes med creme.
Har du prøvet mine Cupcakes med pistace? Se opskriften her.
Skriv et svar