Kærnemælkskoldskål en rigtig lækker sommerdessert
Kærnemælkskoldskål er sommermad og skal være helt traditionel med hjemmebagte kammerjunker. Det er sommer, det er sol og det er grundlovsdag. Det er rimelig let at tilberede koldskål og det kan godt stå i køleskabet en dags tid, hvis ellers der er noget til overs.
Ingredienser
til Kærnemælkskoldskål:
- 1 ltr kærnemælk.
- 4 æggeblommer.
- 75 g sukker.
- Korn af ½ vaniljestang.
- revet skal af 1 økologisk citron
- Friske mynteblade til pynt.
Tilberedningstid: 10 minutter
Tilberedning:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Knus dem i noget af sukkeret.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker indtil sukkeret er helt pisket ud og det er blevet til en skummende æggesnaps.
Skyl citronen og tør den godt. Riv skallen af og pisk den i æggesnapsen.
Hæld kærnemælken i og rør forsigtigt rundt i kærnemælkskoldskålen til æggesnapsen og kærnemælken er nogenlunde rørt sammen.
Serveres med kammerjunkere og lidt mynteblade.
Kammerjunkere skal helst være hjemmebagte. Det er nemt, se min opskrift her.
Skriv et svar