Kammerjunkere skal være hjemmebagte
Kammerjunkere når de smager bedst er hjemmebagte. Her får du min opskrift . De er gode til at knuse i kærnemælkskoldskålen, hvis man er til det. Eller blot serveres til. De er også velegnede til en god kop kaffe.
Ingredienser til
ca. 50 kammerjunkere:
- 300 g hvedmel.
- 130 g koldt smør.
- 50 g sukker.
- 1½ tsk bagepulver.
- 1 lille æg.
- Revet skal af ½ citron.
- ½ dl mælk.
- ½ vaniljestang.
Tilberedningstid: 60 minutter til at bage 50 stk kammerjunker
Bagtid: 15 – 18 minutter ved 175 grader varmluft.
Tilberedning:
Kammerjunkere
Brug koldt smør, da det gør det nemmere at håndtere dejen.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Riv citronen. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Knus vaniljekornene i noget af sukkeret.
Kom melet i en skål og skær smørret i mindre stykker og ælt det sammen. Ælt sukker, vaniljesukker, æg og bagepulver i.
Kom til sidst mælk og citronskal i og ælt det sammen til en jævn dej. Kom endelig ikke mere mel i. Hvis dejen er lidt klistret, så lad den stå ½ time på køkkenbordet inden du arbejder videre med dejen.
Del dejen op i mindre stykker og rul hvert stykke ud på et melstrøet bord til en pølse på ca 2 cm i diameter.
Skær pølsen i stykker på 1 cm og rul dem til små kugler.
Anbring dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem rimelig flade. De hæver meget under bagningen.
Bag kammerjunkerne i ca 15 – 18 minutter til de er gyldne.
Tag dem ud af ovnen og læg dem på en kagerist til de er blevet kolde.
Læg dem i en tæt kagedåse.
Se også min opskrift på kærnemælkskoldskål.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar