Salat med ristet Serranoskinke

Salat fuld af knas med hjertesalat, strimlet spidskål, crunchy Serranoskinke, sprøde og krydrede brødcroutoner, oliven og ristede solsikkekerner.

Salat med serranoskinke

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer

  • 1 hjertesalat.
  • ½ hvidt spidskål.
  • 4 skiver Serranoskinke.
  • ½ agurk.
  • 1 glas grønne oliven med rød peber.
  • 2 spsk solsikkekerner.
  • 50 feta.
  • 1 håndfuld brødcroutoner.
  • 2 håndfulde basilikumblade.
  • Brøndkarse til pynt.
Brødcroutoner:

Dressing:

  • 5 spsk olivenolie.
  • 1 spsk hvidvinsbalsamico.
  • ½ tsk dijonsennep
  • Salt og peber.

Tilberedningstid: 40 minutter i alt.

Tilbedredning:
Salat med ristet Serranoskinke

Til denne salat har jeg haft gang i ovn og pander til at gøre salaten ekstra sprød.

Jeg har stegt brødcroutoner i olivenolie. Engang i mellem må det gerne være lidt nemmere, så Køber jeg brødcroutoner. De kan fås i ethvert supermarked, og de fås med forskellige krydderier og smager ganske fortrinligt.  Det gør det lidt nemmere og hurtigere.

Hvis jeg har et brød liggende, som er et par dage gammelt bruger jeg det til at lave brødcroutoner.

Har du mod på selv at lave nogle krydrede brødcroutoner efter egen smag, får du opskriften her:

Du kan skifte krydderierne ud efter egen smag.

Brødcroutoner

Skær brødet i mindre tern. Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint.

Varm olivenolien op på en pande. Kom brødterningerne på panden og steg dem et øjeblik. Kom derefter hvidløg, oregano og salt på.

Steg brødcroutonerne sprøde og gyldne. Tag panden af varmen og hæld dem ud på en tallerken beklædt med køkkenrulle. Lad dem køle af til de skal bruges.

? Serranoskinke 

Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i den forvarmede ovn 200 gr på næst øveste rille.

Rist dem til de er gyldne. Tag bagepladen ud og lad serranoskiverne køle af på pladen.

? Kom solsikkekernerne på en pande og steg dem gyldne. Tag dem af og læg dem i en lille skål.

Skyl salaten og spidskålen, og snit dem i tynde strimler.

Skyl agurken og skær den i tynde brede skiver på langs på et Juliennejern.

Hæld de grønne oliven i en si og lad dem dryppe af.

? Dressingen:

Rør olivenolien godt sammen med hvidvinsbalsamico og dijonsennep. Smag til med salt og peber.

? Salaten:

Anbring den strimlede salat og spidskål i en skål eller anret salaten på 4 store dybe tallerkener.

Rul agurkeskiverne rundt om to fingre til ruller og anbring dem i salaten.

Fordel de grønne oliven og brødcroutonerne over salaten.

Knæk de ristede skiver Serranoskinke i mindre stykker og anret dem i salaten.

Fordel de ristede solsikkekerne over salaten.

Smulr fetaen og fordel den over salaten.

Pynt med basilikumblade og brøndkarse.

Streg

Har du prøvet min Salade Nicoise. Se opskriften her.

Søgeord: Serrano, Serranoskinke, Salat, Croutoner, brødkrutoner

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: