Tomatsalat med agurk og gede-friskost
Til tomatsalat er velsmagende små tomater serveret med julienneagurk, gedefriskost, rucola, rødløg og basilikum velegnet her i sommervarmen.
Ingredienser
- 10 små tomater på stilk.
- ½ agurk.
- ½ pose rucola (ca 50 g).
- 1 lille rødløg.
- En håndfuld basilikumblade.
- 2 – 3 spsk gedefriskost (f.eks. Rondelè fra President).
Dressing:
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- salt og peber
Opskriften er til 4 personer.
Tilberedningstid: 20 minutter.
De små tomater har rigtig meget smag, og agurker får en helt anden friskhed og gennemtrængende smag, når agurken skæres i lange tynde og brede skiver.
Denne tomatsalat har en symfoni af smag fra en dansk sommer.
Tilberedning:
Tomatsalat med agurk og gede-friskost
1 Pisk olivenolien sammen med den friskpressede citronsaft og smag til med salt og peber. Stil den til side.
2 Skyl tomaterne og halver dem. Skyl agurken og skær den i tynde skiver på et juliennejern. Du kan anvende en bred skrællekniv.
3 Rens rødløget og skær det i tynde skiver.
4 Skyl rucolaen, hvis den ikke er skyllet i forvejen og lad den dryppe godt af.
5 Anbring rucolaen i bunden af et fad, gerne med halvhøje kanter.
6 Anbring de halve tomater oven på salaten. Rul agurkeskiverne rundt om to fingre og anbring dem oven på salaten mellem tomaterne.
7 Skil løgskiverne fra hinanden og anbring dem oven på tomater og agurkeskiverne.
8 Hæld dressingen over salaten.
9 Fordel gedefriskosten oven på salaten. Hvis du ikke er vild med gedefriskost, kan den erstattes med fetaost, som også er en gedeost.
10 Pynt tomatsalat med f.eks. blade af basilikum.
Server gerne tomatsalat til en pastaret, eller som en forret med et godt madbrød til, f.eks. mit Ølandshvede-brød.
Søgeord: Tomat, Tomatsalat, Salat
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar