Bagt spidskål med bacon, ost og mere

Bagt spidskål gratineret med ristede bacontern og revet emmentaler. Jeg har pyntet de bagte spidskål med rødbedespirer som et frisk modspil til den lidt tunge bagte spidskål.

Spidskål med rødbedespirer og bacon

Ingredienser

Opskriften er til 2 personer.

Bagt spidskål
  • 1 spidskål.
  • 2 spsk olivenolie.
  • frisk revet muskat eller ½ tsk muskatpulver.
  • Salt og peber.
Gratinering
  • 2 håndskårne skiver tørsaltet bacon.
  • 2 små skalotteløg.
  • ½ dl revet emmentaler.
  • En håndfuld friske rødbedespirer til garniture

Tilberedninngstid: 40 minutter i alt.
Bagtid: 20 minutter.
Gratinering: 3 – 5 minutter.

Tilberedning:
Bagt spidskål med bacon,
emmentaler og rødebedespirer

Sommerspidskål som et enkelt og lækkert måltid på en hverdagsaften. Spidskål er en lækker grøntsag med masser energi, og lækkert tilberedt kan kålen udgøre et helt måltid. Hvis du serverer et stykke brød til bliver du virkelig mæt.

? Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

? Skær spidskålen igennem på langs og skyl dem. Skær en smule af stokken af, men ikke for meget, da det er stokken, som skal holde sammen på spidskålen.

Anbring de halve  kål med skærefladen opad i et ildfast fad med låg. Hæld olivenolien over spidskålen. Riv muskalnød over spidskålen og drys med salt og peber.

Sæt låg på og sæt fadet i ovnen og bag spidskålen i 20 minutter. Kålen skal være bagt uden at falde sammen.

? Skær baconskiverne i mindre stykker. Rens skalotteløgene og hak dem fint.

Kom baconstykkerne på en pande og steg dem et par minutter. Kom skalotteløgene på panden til baconen og steg dem ved svag varme til løg og bacon er blevet gylden.

Riv emmentaleren groft.

? Tag de bagte spidskål ud af ovnen og sæt ovnen på grill.

Drys de stegte bacon og skalotteløg over spidskålene. Slut af med den revne emmentaler.

Sæt spidskålene under grillen på den næst øverste rille i ovnen og gratiner dem. Osten skal bare lige smelte.

Hold øje med spidskålene, da det pludselig kan gå stærkt.

? Tag de to halve spidskål ud af ovnen og anbring dem på et fad eller tallerkener og kom rødbedespirer på.

Servér eventuelt et stykke brød til.

Streg

Se også min opskrift på tomattærte.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: