Frikadeller og kartoffelsalat

Saftige frikadeller med med en lækker kartoffelsalat med mayonnaise, yoghurt, kapers og purløg. Frikadellerne er tilberedt af halv svinekød og halv oksekød. Jeg vil foreslå at stege dem i olivenolie. Olivenolie kan tåle høj varme og frikadellerne bliver gyldne og sprøde.

Frikadeller med kartoffelsalat

Ingredienser:

Opskriften er til 3 – 4 personer.
Tilberedningstid: 1 time sammenlagt.

Frikadeller
  • 400 g hakket svine og oksekød.
  • 1 æg.
  • 1 mellemstort løg.
  • 4 spsk hvedemel.
  • ½ dl mælk.
  • 1 tsk salt.
  • ½ tsk frisk kværnet peber.
  • ½ tsk allehånde
  • 4 spsk olivenolie til stegning.
Kartoffelsalat
  • 500 g kogte kolde kartofler.
  • 5 spsk mayonnaise.
  • 1 tsk akaciehonning.
  • 2 spsk yoghurt – 1½ % fedtindhold.
  • 1 tsk sennep.
  • 2 tsk fint hakket kapers.
  • 2 spsk fint hakket purløg.
  • Peber.
  • Et lille rødløg.

Tilberedning:
Frikadeller med kartoffelsalat

Det er en god ide at koge kartoflerne i god tid, gerne dagen før, så de er faste og kolde.

Frikadeller

1 Rens løget og riv det fint på et rivejern.

2 Kom alle ingredienser i en skål og rør det hele godt sammen. Lad farsen stå og trække en halve time inden du steger frikadellerne.

Forbered imens dressingen til kartoffelsalaten

Kartoffelsalat:

3 Kom mayonnaise, yoghurt, honning og sennep i en skål og rør det sammen.

4 Hak kapers helt fint. Skyl og skær purløget fint og rør det sammen med kapers i dressingen.

5 Smag til med salt og peber.

6 Skær kartoflerne i mindre stykker og vend dem i dressingen.

7 Rens rødløget og skær det i ringe. Fordel rødløgringene over kartoffelsalaten.

Stegning af frikadeller:

8 Varm olivenolien op på en pande.

9 Form farsen til mellemstore farskugler med en spiseske og steg dem i olivenolien.

Frikadellerne skal stege ca 3 – 4 minutter på hver side.

Server eventuelt en grøn salat til.

Streg

Og nu vi er ved klassikerne, så se også min opskrift på stegt flæsk.

 

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: