Tortilla med champignon og peberstrimler

Rustik tortilla med kartofler, champignons og honningstegte strimler af rød peber, serveret med masser af hakket persille.Tortilla er en simpel og dejlig hverdagsret, som kan serveres alene eller med en grøn salat.

Tortilla

Ingredienser:

Opskrift til 2 personer.

  • 2½ dl kartofler i tern – 4 mellemstore kartofler.
  • 100 g mark champignon.
  • ½ dl olivenolie til stegning.
  • ½ dl frisk revet parmesan.
  • 6 æg.
  • 12 spsk mælk.
  • ½ tsk frisk revet muskat.
  • 1 tsk tørret oregano.
  • Salt og peber
Honningstegte
strimler af rød peber
  • 1 rød peber.
  • 1 spsk olivenolie.
  • 2 spsk flydende honning.
  • 1 kvist citrontimian.
  • Et bundt persille til at drysse over inden servering.

Tilberedningstid: 60 minutter.

Tilberedning:
Rustik tortilla

1 Start med at gøre alle grøntsager i stand:

Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.

Rens champignongerne og skær dem i skiver. Læg dem i en skål

Skyl den røde peberfrugt. Fjern kernerne og skær de hvide strenge af. Skær peberfrugten i tynde strimler. Læg dem i en skål.

2 Varm rigelig olivenolie op på en pande. Kom kartoflerne på panden og steg dem i nogle minutter. Når de begynder at hænge i panden hældes panden indhold i en si, så olien drypper af.

3 Det er vigtigt for den gode, rene smag at kartoflerne steges i flere hold olie. Så kom igen rigelig olivenolie på panden og kom de afdryppede kartofler tilbage på panden. Gentag dette endnu en gang. I alt 3 gange. Hæld kartoflerne over i sien, når kartoflerne er gennemstegte. Det tager ca 15 minutter.

4 Pisk æggene sammen med mælken og krydderierne.

5 Riv parmesanosten og hæld den i æggeblandingen.

6 Varm 4 spsk olivenolie op på panden. Hæld æggeblandingen på panden.

7 Kom kartoflerne tilbage på panden i æggekagen og skru ned for varmen. Lad æggekagen stege over svag varm. Kom eventuelt et låg over panden. Så går det hurtigere. Løft lidt op i siderne af æggekagen for at tjekke at den ikke brænder på.

8 Varm en smule olie op på en panden og steg champignonerne et par minutter.

9 Fordel dem over æggekagen inden den er færdigstegt, så champignonerne synker ned i æggekagen.

10 Varm olivenolie op i en lille kasserolle og svits peberstrimlerne i olien. Hæld honning i sammen med citrontimianen. Lad peberstrimlerne stege under svag varme indtil de er helt bløde. Smag til med salt og peber.

11 Skyl persillen og hak den groft.

12 Servering: Jeg serverer tortillaen på panden. Fordel de honningstegte peberfrugter over tortillaen. Drys til sidst persille over.

Streg

Prøv også min porretærte med bacon.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: