Pæredessert Belle Hélène

Lækker pæredessert med vaniljeis og chokoladesovs. Pærer Belle Hélène er en klassisk fransk dessert, som for de fleste ikke behøver meget introduktion til. Med mit pæretræ, som bugner af pærer, som skal spises med det samme de er modne, er det en oplagt dessert at tilberede i dette tidlige efterår.

Pærer Belle Helene

Ingredienser

Opskriften er pæredessert til 4 personer:

  • 4 mellemstore pærer.
  • ¼ l vaniljeis.
  • Mynteblade.
Sukkerlage
  • 3 dl vand.
  • 125 g sukker.
  • Korn af ½ vaniljestang.
Chokoladesovs
  • 100 g mørk chokolade.
  • 2 spsk vand.
  • 3 – 4 spsk fløde.

Tilberedningstid: 45 minutter. 

Tilberedning:
Pæredessert Belle Helene

Pærer Bele Helene

? Skræl pærerne og del dem i halve. Fjern kernehuset. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

? Kom vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde og kog lagen op. Kom de halve pærer i gryden og lad dem simre i ca 10 minutter indtil de er møre. Tag dem op af lagen og læg dem på en tallerken eller skål, så de kan køle af.

Chokoladesovs:

Hak chokoladen groft. Kom vand og chokolade i en kasserolle og varm den op lige så forsigtigt indtil chokoladen er smeltet. Chokoladen må ikke koge. Det skal have en temperatur på ca 65 grader. Tag kasserollen af varmen og hæld fløden i under omrøring.

Servering:

Kom et par kugler is på en tallerken. Anbring de halve pærer oven på. Server pærerne med chokoladesovsen. Pynt med pebermynteblade og du har den skønneste pæredessert.

Streg

Se også min opskrift på pærer med gorgonzola

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: