Couscous med løg, champignon, tomater
Couscous krydret med løg, champignons, hvidløg, timian og honning.
Couscous er et lækkert tilbehør til mange retter, som f.eks. tortilla, stegt fisk og kød. Samtidig kan det tilberedes med grøntsager og flere smagsnuancer og så bliver det også sundt og mættende.
Resterne kan man tage med til frokost sammen med fintskåret spidskål.
Ingredienser:
- 2 dl fuldkornscouscous.
- 2 dl vand.
- ½ terning grøntsagsbouillon.
- 1 tsk olivenolie.
- 1 lille løg.
- 1 fed hvidløg.
- 1 tsk frisk hakket rød chili.
- 100 g markchampignons.
- 1 spsk olivenolie til stegning.
- 1 kvist timian.
- 1 – 2 spsk agavesirup eller honning.
- ½ tsk spidskommen.
- 2 tomater på stilk.
- 1 bundt purløg.
- Salt og peber.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Tilberedning:
Couscous med løg,
champignon og tomater
1 Kom vand, grøntsagsterning og olivenolie i en kasserolle og kog det op. Når vandet koger tages kasserollen af varmen og couscous’en hældes i det kogende vand under omrøring.
Kom couscous’en i en skål og lad den køle af.
2 Rens løget og hak det i mindre tern. Rens champignonerne og hak dem groft.
Rens hvidløget. Rens den røde chili og fjern de hvide kerner og de hvide strenge. Hak hvidløg og chili fint. Skyl timianen.
3 Varm olivenolien op på en pande og steg løg, champignons, timian, hvidløg og chili nogle minutter på panden. Kom honningen til grøntsagerne og steg videre nogle få minutter.
Tag panden af varmen.
4 Skyl tomaterne og hak dem groft.
5 Bland de stegte grøntsager og tomaterne i din couscous og smag til med salt, peber og spidskommen. Skyld og hak purløget og bland det i couscous’en.
Server couscous til tortilla, stegt kød eller fisk.
Se også min opskrift på spansk tortilla.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar