Æbledessert med creme anglaise og hindbær
Æbledessert, som er æblekage i nye klæder med en crunchy bund, hindbærcoulis og æblekompot toppet med creme anglaise.
Æbler er godt at have i vinterens forråd. Det er bare ikke altid lige nemt at få dem til at holde sig friske.
Jeg har godt nok købt æblekasser til at opbevare alle de skønne æbler i. Men efter de første par måneder mister æblerne sin friskhed. Derfor koger jeg så mange æbler, som jeg nu orker for at kunne fryse dem som æblegrød eller æblekompot.
For at få lidt fornyelse har jeg sammensat denne æbledessert med en crunchy bund af honningristede havregryn og mandler, hindbærcoulis, æblekompot og toppet den med creme anglaise og friske hindbær.
Jeg har anrettet desserten i dessertglas. Opskriften er til 4 personer.
Æblekompotten, creme anglaise, hinbærcoulis og chrunchy bund kan tilberedes dagen før.
Ingredienser:
- 2 dl æblekompot (se min opskrift på æblegrød).
Creme anglaise:
- 2½ dl mælk.
- 2½ dl fløde.
- 6 æggeblommer.
- 50 g sukker.
- Korn af ½ stang vanilje.
Hindbærcoulis:
- 200 g hindbær (frosne tøs op inden).
- 150 g sukker.
- Revet skal af ½ appelsin.
- Saft af ½ appelsin.
Crunchy bund:
- 50 g havregryn.
- 50 g mandler.
- 2 spsk honning.
Tilberedningstid: 2 timer hvis du også skal koge æblekompot.
Tilberedning:
Æbledessert med
creme anglaise og hindbærcoulis
1. Æblegrød – se opskriften på æblegrød.
Creme anglaise
? Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn og vaniljestang sammen med mælk og fløde i en kasserolle. Det varmes op til tæt på kogepunktet.
? Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
? Hæld den varme mælk og fløde op i æggesnapsen under piskning.
? Hæld det hele tilbage i kasserollen og varm cremen op til 85 grader. Cremen hældes over i en skål og dækkes med husholdningsfilm. Husholdningsfilmen skal røre cremen, da der ellers dannes kondens. Cremen sættes på køl.
Hindbærcoulis:
? Skyl appelsinen og riv skallen. Pres saften af den halve appelsin.
? Kom de friske eller optøede hindbær i en kasserolle med sukker, appelsinskal og appelsinsaft. Kog det op og lad det småsimre i ca. 20 minutter.
? Hæld hindbærcoulisen i en skål og dæk den til med husholdningsfilm. Sæt den på køl, hvis den først skal anvendes næste dag. Ellers kan den bare stå på køkkenbordet i nogle timer.
Crunchy bund:
? Hak mandlerne groft.
? Varm honningen op på en lille pande. Kom havregryn og mandler på panden og rist det i den varme honning. Det skal røres godt igennem under ristningen, så blandingen ikke klistrer.
? Når havregrynsblandingen er blevet gylden tages panden af varmen og indholdet hældes i en skål.
Anretning af æbledessert:
? Kom det ristede havregryn i bunden af et portionsglas.
? Kom en smule æblegrød oven på så det dækkes.
? Fordel lidt hindbærcoulis oven på.
? Kom lidt æblegrød ovenpå og afslut med creme anglaise.
? Pynt med friske hindbær.
Se også min Pæredessert Belle Hélène.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar