Tarteletter med kylling i asparges
Tarteletter har fået en renaissance. Det er blevet in at spise tarteletter og der findes endog restauranter, som har specialiseret sig i tarteletter. Her er min opskrift.
Ingredienser:
Opskriften er til 10 tarteletter.
10 tartelet-bunde.
Stuvning:
- 1 dl aspargeslage
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 2 cl halvtør sherry
- 2 dl fløde
- 3 – 4 spsk maizena
- Salt og peber
Fyld:
- 200 g kyllingebryst eller kyllingefilet.
- 1 laurbærblad.
- 10 peberkorn.
- ½ tsk salt.
- 1 dåse asparges.
- 1 bundt persille.
Tilberedningstid: 1 time.
Tilberedning:
Tarteletter
Man kunne umiddelbart tro at den klassiske danske tartelet stammer fra Frankrig.
Det er dog kun navnet som vi kan henføre til det franske køkken.
Det franske ord tartelette betyder en lille tærte og serveres som regel som dessert fyldt med frugt eller andet sødt fyld. Det spises som dessert eller en mellemret.
Den franske tartelette er tilberedt af en fast tærte- eller linsedej med sukker, og er uden lufthuller.
Den danske tartelet er tilberedt af butterdej og uden sukker. Og så serveres den danske tartelet med kødfyld.
Til denne ret har jeg kogt en kylling og tilberedt en stuvning af asparges. Jeg har tilført lidt sherry, som giver retten lidt ekstra smag.
Jeg har også kogt kyllingen med grøntsager og kogt ind til en lidt kraftig fond, som jeg har anvendt til stuvningen.
Du kan sagtens koge kyllingebryst eller filet og anvende en grøntsagsbouillon til at give smag til stuvningen.
Hvis du vil koge en helt kylling og selv tilberede fonden er opskriften sidst i denne artikel.
Tarteletter fås i mange variationer. Jeg synes at man skal købe de bedste man kan få. De kan købes i alle supermarkeder og nogle bagere sælger dem også.
? Kog kyllingefileter eller kyllingebryst ca 30 minutter med laurbærblad og salt og peberkorn. Lad kødet køle af og skær det i mindre stykker.
? Hæld asparges-lagen i en kasserolle og lad aspargesene dryppe af.
? Kog lagen op sammen med grøntsagsbouillonen og lad det koge ind til ⅔ af mængden.
? Hæld sherryen i kog saucen godt igennem. op. Hæld fløden i og kog op igen. Smag stuvningen til med salt og peber.
? Rør maizenaen op i lidt vand. Kom halvdelen af den sammenrørte maizena i stuvningen og kog den godt igennem. Kom resten af maizenaen i stuvningen, hvis den skal være tykkere. Stuvningen skal koges godt igennem igen.
? Kom kyllingekødet og aspargesene i stuvningen og varm den godt igennem.
? Varm tarteletterne i en forvarmet ovn på 200 grader i 3 – 4 minutter. Anbring dem i ovnen med bunden i vejret, ellers risikerer de at blive for tørre.
Server de fyldte tarteletter med hakket persille.
Se også min opskrift på hønsekødssuppe.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar