Porresuppe med kartofler og bacon

Porresuppe med kartofler, bacon og kørvel.

Det er tid til at varme sig med en god varm suppe. Denne suppe har jeg jeg tilberedt med en smule tørsaltet bacon som giver suppen en let røget smag. Derudover har jeg brugt en kyllingefond, som jeg har haft i fryseren. Den er tilberedt på en kogt kylling, hvor jeg har kogt kogelagen ind med grøntsager. Man kan også anvende en terning af grøntsager eller hønsekød.

Porresuppe

Suppen krydres til sidst med kørvel. Det giver en delikat smag. hvis man ikke kan lide kørvel kan man drysse persille på.

Ingredienser:

Porresuppe - ingredienser

  • 4 mellemstore porrer.
  • 600 g kartofler.
  • 75 g gulerødder.
  • 50 g selleri.
  • 50 g tørsaltet bacon.
  • 3 laurbærblade.
  • 1½ l kyllingefond eller 1½ ltr vand og 1 – 2 terninger grøntsagsbouillon eller hønsebouillon.
  • 4 spsk olivenolie til stegning.

Tilberedningstid: 60 minutter.

Kogetid: 15 minutter. 

Tilberedning:
Porresuppe med
kartofler, bacon og kørvel.

? Rens porrerne og skær dem i skiver på 1 – 2 cm, hak løgene fint. Skræl kartoflerne og skær dem i passende stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde mønter. Skræl sellerien og skær den i mindre stykker.

Skær bacon i små terninger.

? Varm olivenolien op i en gryde. Steg baconterningerne i nogle minutter til de har fået lidt farve.

? Kom løg og porrer i gryden og steg dem med i nogle få minutter.

? Kom kartofler, gulerødder og selleri i gryden. Hæld vandet og bouillonterningerne i sammen med laurbærbladene. Lad suppen koge i 15 minutter.

? Hæld fløden i og smag til med salt og peber. Varm suppen godt i gennem.

Server suppen rygende varm og drys kørvel over.

Streg

Se også min opskrift på græskarsuppe.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: